Cze wszystkim.
W tym miejscu chciałbym wiedzieć, jakie są znaczące różnice między oprogramowaniem solidworks a solid edge. Zawsze pracowałem na solidworks i w ogóle nie znam Solid Edge, rozumiem, że te 2 programy są dość podobne, jednak nadal istnieją pewne szare strefy.
Czy SolidWorks i Solid Edge mogą komunikować się ze sobą (z wyjątkiem iges lub step)? Czy istnieje możliwość odzyskania mojego drzewa tworzenia SolidWorks za pomocą Solid Edge? Widzę wiele rzeczy w Internecie i szczerze mówiąc, naprawdę nie mogę się zorientować w tym sensie, że nigdy nie dotknąłem Solid Edge...
Zauważyłem, że Solid Edge zawiera funkcję arkusza blachy. Osobiście uważam, że Solidworks jest naprawdę na szczycie (będąc kotlarzem u podstawy, nie potrzebuję oprogramowania, aby powiedzieć mi, co jest wykonalne, a co nie w giętarce, sam zdaję sobie sprawę z błędów, jeśli takie występują w momencie opracowywania części ... )
Czy istnieje funkcja taka jak spawany mechanik, którą można znaleźć w solidworks z profilami itp .?
Znalazłem ciekawe porównanie w sieci, ale pochodzi ono z 2003 roku, wątpię, aby było nadal aktualne.
Dziękuję za wyjaśnienia.