Co się stało?

Witam wszystkich.
Korzystam z twojej wiedzy technicznej, bo trochę się wyczerpuję, nawet jeśli mam jakieś pomysły.
Czy ktoś może mi powiedzieć, który element mechaniczny jest przedstawiony w centrum obrazu? Skrzynia biegów planetarna, sprzęgło...
Dziękuję za odpowiedzi.

Cześć @OlivierH

Wydaje mi się, że to nie jest trybisko, zęby zębatki nie są przedstawiane tak w rysunku przemysłowym.
Ale jak poniżej.
image

System ten pozwala na obrót środkowego pionka 1 (jeden obrót), a piłce 2, pozwala elementom na zewnętrznej trójce poruszać się bocznie lub mieć swobodę boczną.

Podobnie jak pies w skrzyni biegów, może skręcać i poruszać się na boki, by dołączyć do jednobiegowego zębatka.
Część 3 jest połączona z 6 śrubą i służy jako ogranicznik, na pewno części 4 i 5 są połączone śrubą 7 i mogą się przesuwać, tak mi się wydaje.
image

Dodatkowo możemy sobie wyobrazić, że w środkowej części cylindr 1 służy jako odstęp dla podkładki i śruby 2, gdy zespół się przesuwa, lub podczas jej demontażu?

3 to klucz umożliwiający napęd obrotowy

image

Czy masz cały rysunek?

3 polubienia

Cześć,
Zobaczę ten zestaw w żółtym kolorze bardziej jako cichy blok (obwodowa część okrągła byłaby wykonana z gumy). Ale rzeczywiście @FRED78 gdybyśmy mogli mieć cały plan z nazewnictwem ułatwiłoby to interpretację

Dziękuję za odpowiedzi. Oto pełny plan, ale nie znam odpowiedniej nomenklatury. To jest zacisk.