Co jeszcze zrobiłem źle?

Witam

Dlaczego " Kontakt " nie działa w badaniu ruchu?

Wybieram 2 komponenty do połączenia, ale nic się nie dzieje, gdy zaczynam obliczenia.

Co robię źle?

Dziękuję

1 polubienie

Witam;

Czasami (często) zdarza się, że solver nie uruchamia się, jeśli pracujesz ze zdalnego serwera (nawet jeśli na ogół otrzymujesz ładny komunikat o awarii po 20 minutach dużego ..." pustego "). 

Spróbuj zapisać zespół i jego komponenty bezpośrednio na dysku lokalnym komputera (c:) i uruchomić skanowanie po odczytaniu wszystkich plików tymczasowych (Solidworks RX).

Zapomniałem, solver też nie lubi zewnętrznych odniesień ani wirtualnych komponentów i powtórzeń...

Pozdrowienia.

1 polubienie

Witam @Maclane

Mam powtórzenie. Spróbuję jeszcze raz ze zduplikowanymi komponentami. Dziękuję.
Wreszcie, powtórzenie nie dotyczy komponentów, które mają być ze sobą połączone, ale hej.

Nawiasem mówiąc, czy istnieje sposób, aby wybrać liczbę wystąpień, które chcesz zduplikować? Mam na myśli coś innego niż kopiowanie ilości na miejscu (kopiuj 1 wklej 1, kopiuj 2 wklej 2, kopiuj 4 wklej 4, kopiuj 8 wklej 8, kopiuj 16 wklej 16 itd.).

Albo żeby próby były niezależne? Przekształcać wystąpienia powtórzeń w komponenty same w sobie? Edycja: Znalazłem jak; Kliknij prawym przyciskiem myszy funkcję powtarzania i " Dekomponuj powtórzenie ".

1 polubienie