Pytanie do forum staf

Cześć, czy można wyłączyć uwierzytelnianie dwuskładnikowe, aby połączyć się z tym forum?

3 polubienia

Witaj STAF forum,

Całkowicie się z tym zgadzam.
AR.

2 polubienia

Cześć,
Na moim zwykłym komputerze i tylko na forum nigdy się nie przedstawiam.
Natomiast na stronie VISIATIV trzeba się połączyć, ale nadal nie ma podwójnej identyfikacji

Cześć, wracam z pytaniem, czy to możliwe, czy niemożliwe, proszę?

Witaj @Scofield1;

Mam wrażenie, że nie wszyscy są " zalogowani " (żart komputerowy) tak samo jak w przypadku połączenia na forum (to dotyczy strony Visiativ, a nawet nie mówię o ich platformie " sparePart ", którą testuję)...
Osobiście muszę się podwójnie identyfikować za każdym razem, gdy się łączę, i powtarzać ten manewr, jeśli mam zły pomysł zamknięcia przeglądarki (Firefox PC).
Co sprawia, że się zastanawiam:
Jaki jest związek między podwójną identyfikacją (e-mail z kodem numerycznym) a połączeniem (urządzenie + przeglądarka + system operacyjny)?…
dla mnie komputer stacjonarny + Windwos 10 [i znowu tak] + Firefox
I " tak " – boli mnie pokazywać swoje uprawnienia za każdym razem...

1 polubienie

Witam wszystkich, zamierzam samodzielnie prowadzić śledztwo i wkrótce się odezwę.

1 polubienie

Po krótkim dochodzeniu z mojej strony mam odpowiedź, która niekoniecznie Cię uszczęśliwi, ale porusza ważny temat: bezpieczeństwo użytkowników.

Dlatego nie jest możliwe wyłączenie uwierzytelniania dwuskładnikowego, ponieważ ogranicza to ryzyko włamań i tworzenia fałszywych kont.

Dla nieco więcej kontekstu, każdy token uwierzytelniania dwuskładnikowego pozostaje ważny przez 90 dni, o ile sesja pozostaje aktywna w tej samej przeglądarce. Z drugiej strony, jeśli to samo konto zostanie otwarte w innej przeglądarce lub urządzeniu, automatycznie generowane jest nowe żądanie uwierzytelniania dwuskładnikowego.

Należy też zauważyć, że prywatne przeglądanie lub niektóre rozszerzenia blokujące ciasteczka mogą częściej niż oczekiwano powodować żądanie uwierzytelniania dwuskładnikowego.

Mam nadzieję, że te elementy pomogą Ci zobaczyć to wyraźniej :slightly_smiling_face:

Dzięki za małe pytanie :grinning:

Niestety, to wyjaśnia wiele rzeczy w moim przypadku... :sleepy: :sleepy:

1 polubienie

Z mojej strony loguję się na tym samym komputerze i zawsze korzystam z Chrome.

Dziękuję Romanowi za opinię