Pytanie o Edrawing

Cze wszystkim?

Mam stację z SW2014 pod Seven.

Chcę podzielić się plikami z kolegami, którzy są pod Xp lub Vista, czy istnieje rozwiązanie, wiedząc, że Edrawing 2014 działa tylko na Seven.

Z góry dziękuję.

Pozdrowienia.

Jesteś na SW14? Twoi koledzy też?

Być może to znasz, ale dzięki SW13 SP5 możesz odczytywać pliki SW14!

Edit: Myślę o tym podczas walidacji mojej odpowiedzi, twoi koledzy po prostu nie są na SW?!?

2 polubienia

Witam

Eksport w formacie PDF 3D załatwi sprawę.

S.B

5 polubień

Ou ien export en edrawing application ( .exe)

4 polubienia

Skuteczne w połączeniu kompatybilność systemu

+1 @S.B dobry pomysł

sans_titre_-_1.png
7 polubień

Eksport pliku pdf nie jest możliwy pomiar.

Aplikacja do erysowania będziemy mieli do czynienia z tym samym problemem, prawda?

Dziękuję za obraz, szukałem go, ale go nie znalazłem.

Cóż, nie jest to łatwe.

1 polubienie

Dostępna jest przeglądarka TopSolid, która umożliwia przeglądanie plików STEP.

http://www.topsolid.fr/telechargement/topsolidviewer.htm

Do przetestowania, jeśli pozwala na pomiar jak eDrawing.

Również po to, aby sprawdzić, czy jest możliwe, aby zarejestrować dokumenty, które mają być przekazywane w STEP!

Nie wiem, czy dasz radę dokonać konwersji, ale jeśli uda Ci się zapisać swoje dzieło w formacie .dwfx za pomocą Draftsight lub innego oprogramowania, każdy będzie mógł obejrzeć Twoje dzieło bez posiadania przeglądarki.

Proste przeciągnij i upuść plik .dwfx na stronę Internet Explorera, a zamieni się on w darmową przeglądarkę!! (Tylko najnowsze wersje programu Internet Explorer mają tę funkcję!)

Kliknij ten link, aby uzyskać więcej informacji!!

http://www.autodesk.fr/adsk/servlet/pc/item?id=14595892&siteID=458335

Witam

Zostaliśmy skonfrontowani z tym samym problemem, dołączam Edrawings 2014, który działa na XP 32 Bits.

Rozwiązanie, aby obejść problem z instalacją:

Jeśli stacja robocza działa pod kontrolą 32-bitowego systemu Windows XP (prawdopodobnie w tym przypadku), musisz znaleźć stację roboczą z systemem Windows 7 32-bitowym, zainstalować Edrawings 2014 i skopiować pliki instalacyjne i wkleić je w Program Files w XP. Lub bezpośrednio weź załączony plik (przepraszamy, przesyłanie zajęło dużo czasu).

Edycja: Myślę, że ponieważ najnowsza kompatybilna wersja Edrawings została zainstalowana przed wykonaniem kopii, była w stanie samodzielnie znaleźć biblioteki DLL.

Edit 2, inne rozwiązanie (metoda @mwatti , która wydaje się działać): Znalazłem, po prostu skopiowałem 3 pliki znajdujące się odpowiednio w "Microsoft.vc100.ATL" i "Microsoft.VC100.CRT" bezpośrednio do katalogu "Edrawings2014". "Ścieżka" nie jest zadeklarowana, więc nie znaleziono. To świetnie, to działa.

edrawings2014_pour_xp_32b_a_copier.zip
5 polubień

zapisz Edrawing w formacie .htlm

Użytkownik otworzy go za pomocą swojej przeglądarki internetowej, w której znajduje się link do zainstalowania odpowiedniej przeglądarki

1 polubienie

Witaj Lucas,

Twoja metoda od razu mnie uwiodła. Zrobiłem tak, jak zaznaczono w małym pliku tekstowym dołączonym do zipa, ale nie może znaleźć wszystkich bibliotek DLL. Prosi o ponowną instalację oprogramowania w celu rozwiązania problemu. Szuka pliku MSVCR100.dll, od którego ma zacząć.

Po zastanowieniu wydaje się logiczne, że oprogramowanie Windosw szuka bibliotek DLL i innych informacji w rejestrach, aby działały. A może po prostu coś pominąłem?!?

Dziękuję

1 polubienie

Znalazłem to, po prostu skopiowałem 3 pliki znajdujące się odpowiednio w "Microsoft.vc100.ATL" i "Microsoft.VC100.CRT" bezpośrednio do katalogu "Edrawings2014". "Ścieżka" nie jest zadeklarowana, więc nie znaleziono. To świetnie, to działa.

1 polubienie

Myślę, że ponieważ najnowsza kompatybilna wersja Edrawings została zainstalowana przed wykonaniem kopii, była w stanie samodzielnie znaleźć biblioteki DLL.

1 polubienie

Lucas, to może mi pomóc w moim problemie z Wiewerem pod Ubuntu.

Poprzez "virtualbox" z systemem Windows XP jest funkcjonalny. Jeszcze raz dziękuję

Lucas, czy masz ten sam pomysł na menedżer dokumentów Soliworks, o który prosi Edrawing podczas uruchamiania?

Dziękuję

@mwalti: Mam ten problem na jednym z komputerów, ale nie na innym!

Próbowałem skopiować dll SWDocumentMgr.dll, ale nie przyniosło to żadnego efektu, na razie suszę...

1 polubienie

W rzeczywistości znalazłem @mwalti: 

Musisz przejść do opcji Edrawings, zakładki Ogólne i zaznaczyć pole "Nie szukaj odniesień do plików" oraz prośbę o zainstalowanie menedżera dokumentów!

1 polubienie

@Lucas,

Doskonale, w porządku. Tylko błąd, gdy uruchamiam funkcję "Zmierz" między 2 punktami, wyrzuca mnie ona bezpośrednio z oprogramowania generującego błąd. Ale reszta wydaje się działać naprawdę dobrze.