Pytanie projektowe dotyczące maszyny do deproszkowania części drukowanych LPBF

Witam

Nazywam się EL DIK Ahmad i jestem studentem 3 roku na kierunku Systemy Przemysłowe.
W ramach projektu mam zamodelować maszynę do odproszkowywania części drukowanych w LPBF (druk 3D z metalu, głównie tytanu). Szkoła posiada już maszynę drukarską, ale brakuje zautomatyzowanego rozwiązania na etapie depowderingu.

Zrobiłem już schemat mojej ogólnej idei: celem jest wprawienie wydrukowanych części w wibracje, wdmuchiwanie na nie sprężonego powietrza i wykorzystanie grawitacji do wydobycia jak największej ilości resztek proszku.

Na załączonym rysunku pokazuję zasadę działania systemu.
Problem polega na tym, że chciałbym, aby wibracje działały tylko na części, a nie na całą maszynę. Myślałem o przymocowaniu silnika wibracyjnego do wyrzutni lin ("rozrusznika ciągnionego"), która jest już używana do obracania wydrukowanych części, aby uniknąć dodawania drugiego silnika.

Szukam jednak rozwiązania, aby odizolować układ "silnik wibracyjny – rozrusznik pociągowy – podparcie części – części" od osi obrotu w kształcie litery U, tak aby oś ta nie podlegała drganiom.

Czy masz jakieś pomysły lub możliwe rozwiązania (rodzaj montażu, elementy antywibracyjne, konstrukcja mechaniczna itp.), aby uzyskać tę izolację drgań przy zachowaniu rotacji części?

Z góry dziękuję za pomoc.