Witam @ wszystkich
Dlaczego na 22 stronach znajdują się pytania otwarte?
Dlaczego nie zweryfikujesz poprawnej odpowiedzi?
Dlaczego nie odpowiadasz na prośbę o dodatkowe informacje?
Pamiętaj, aby sprawdzić, czy nadal masz jakieś otwarte pytania.
Witam @ wszystkich
Dlaczego na 22 stronach znajdują się pytania otwarte?
Dlaczego nie zweryfikujesz poprawnej odpowiedzi?
Dlaczego nie odpowiadasz na prośbę o dodatkowe informacje?
Pamiętaj, aby sprawdzić, czy nadal masz jakieś otwarte pytania.
Witam
Całkowicie się zgadzam, to bardzo frustrujące, że nie wiem, czy któraś z naszych odpowiedzi była skuteczna, czy nie.
Więc zgadzam się z Frédérikiem, proszę pamiętać o zamknięciu pytań, będzie to przydatne dla całej społeczności.
@+
Małe przypomnienie nie zaszkodzi ani powiadomienie od osoby proszącej o przypomnienie
Miłego dnia
Witam
Mogę się zgodzić TYLKO z tym, co zostało powiedziane.
Czy nie można wysłać powiadomienia (po upływie okresu, który zostanie określony) do autora pytania, które pozostało otwarte?
Miłego dnia
To prawda, że 50% otwartych do tej pory pytań nie jest oznaczonych jako rozwiązane... ale jestem pewien, że większość z nich jest
Witam wszystkich,
Uważam, że rzeczywiście konieczne byłoby wysłanie ostrzeżenia. Na przykład, gdy drut nie działa od kilku dni.
Witam
Wysyłamy już powiadomienia, aby zaprosić członków do nominowania "najlepszej odpowiedzi".
Nie możemy też stawiać ultimatum i być postrzegani jako "agresywni".
Mogę też zamykać pytania (bez udzielania dobrych odpowiedzi), ale nie sądzę, żeby to było zbyt mądre (przynajmniej na razie).
System żyje, więc to normalne, że znajdujesz otwarte pytania, nawet jeśli rozumiem twoją frustrację.
W ciągu najbliższych kilku dni przygotujemy artykuł przypominający.
W ten sam sposób do końca roku zamierzamy zintensyfikować działania, które powinny rozwiązać wiele spraw.
Jest jeszcze bardzo młoda, musimy też dać wszystkim czas na wzajemne poznanie się...
Zachowajmy jednak ten stan umysłu. W Lynkoa każdego dnia widzimy zaangażowanie wielu członków i wysokiej jakości odpowiedzi, które są udzielane... Dziękuję wam wszystkim za to.
co mogę powiedzieć o + całkowicie zgadzam się z tym, co jest napisane powyżej
@+ ;-)
Witam @ Wszystkich;
Ja też jestem tego samego zdania co Wy, choć jestem obecny na Lynkoa od niedawna!
Dodam jeszcze, że nawet jeśli gra w pytania i odpowiedzi działa całkiem dobrze, to dla niektórych zadają sobie trud napisania pytań i starają się być tak precyzyjni, jak to tylko możliwe!
Rzeczywiście, im bardziej są one rozwinięte, tym bogatsze i ciekawsze będą odpowiedzi.
Ta sama zasada w przypadku samouczków, automatyczna ocena lub opinia może być miła dla autora wspomnianego dokumentu.
Dzięki temu można by się dowiedzieć, czy poruszany temat jest ciekawy, przydatny i w tym przypadku zachęcać do powtórki.
Co myślisz?
Cédric.
Witam
Problem polega na tym, że moim zdaniem wiele osób przychodzi zadać pytanie, kiedy tego potrzebują, ale nigdy (lub bardzo rzadko) nie wraca na stronę.
Tak więc, aby zapytać ich o zamknięcie pytania, być może wystarczyłby e-mail, a dlaczego nie przewidzieć automatycznego zamknięcia po kilku miesiącach?
Thomas
@tomalam Tak, za kilka tygodni automatycznie zamkniemy otwarte pytania... Na razie opowiadamy się za "elastycznością". Nie chcemy, aby Lynkoa była miejscem, które "narzucamy", ale miejscem, w którym każdy pozostaje wolny.
mógłbyś dodać @Cedric
że zadawane pytania, jeśli są czytelne dla liczby + za pomocą formatu czytelnego dla wszystkich
Myślę, że odpowiedzi będą + liczne
Dodaję a +1 @ wszystko na to zasługujesz
@+
Byłam pewna, że prędzej czy później ten temat wyjdzie na jaw... I to jest logiczne!!
Wielu członków jest bardzo zaangażowanych, nadszedł czas, a my oczywiście też nie mamy zbyt wiele.
To powiedziawszy, myślę, że e-mail nie wystarczy dla osób "mono-pytanie-odpowiedź-pa", musisz sobie z tym poradzić.
Mała część o animacjach: dlaczego Lynkoa nigdy nie został wspomniany podczas Kickoffs?
@jose-accessa, ponieważ KickOffy Axemble to wydarzenia Axemble, których celem jest prezentacja nowego SolidWorks.
Lynkoa jest obecna, podobnie jak pozostali partnerzy.
Mamy już to szczęście, że mamy trochę czasu na sesji plenarnej, aby porozmawiać o myCADplace (wcześniej rozwijanym przez Axemble), który Lynkoa przejął we współpracy z TFTLabs i ich wspaniałym techno.
Lynkoa to nie Axemble, nawet jeśli mamy jakieś linki...
@Yves
Dokładnie, sprawa Mycadplace była obszernie wspominana, była ciekawa, ale trochę długa jak na mój gust (to tylko moja uwaga, a nie ogólna opinia).
To powiedziawszy, prawdą jest, że mam tendencję do grupowania wszystkiego razem, dla mnie Axemble = Lynkoa.
Cze wszystkim
Mam pomysł, który może być ciekawy:
Głosowanie na "najlepszą odpowiedź" podobne do obecnego (być może skomplikowane będzie ustawienie go równolegle z istniejącym), zamykające pytania: gdy odpowiedź osiągnie X głosów (5 lub 10?) "najlepszej odpowiedzi", jest automatycznie zamykane w ciągu tygodnia, jeśli autor pytania nie wyrazi sprzeciwu.
Co myślisz?
Witam
Oczywiście podzielam ogólną opinię.
Pomimo dążenia systemu do elastyczności, już na 10 stronie dochodzimy do pytań, które mają prawie 3 miesiące. Pod koniec takiego okresu autor pytania musiał już przejść dalej. Po co więc zachowywać 22 strony?
Z drugiej strony, zamiast nagle zamykać pytanie, możliwe jest stworzenie systemu pośredniego, który pozwoli autorowi pytania, które jest nadal otwarte, na "reaktywację" go na kilka dni przed jego zamknięciem. Może to ostatecznie podnieść pytanie nieco wyżej na liście, jeśli naprawdę nadal oczekuje się odpowiedzi.
Powodzenia wszystkim.