Witam, małe pytanie Solidworks 2013
Wyodrębnij nazwę konfiguracji z PRT lub ASM i umieść ją na liście właściwości specyficznych dla konfiguracji.
Witam, małe pytanie Solidworks 2013
Wyodrębnij nazwę konfiguracji z PRT lub ASM i umieść ją na liście właściwości specyficznych dla konfiguracji.
Cześć @ Raph
Nie zrozumiałem twojego pytania, czy możesz to rozwinąć?
@+
Witam
Najprostszym sposobem jest utworzenie rodziny części: plik Excel steruje konfiguracją części.
W związku z tym bardzo łatwo jest kopiować i wklejać, aby utworzyć właściwość niestandardową, która ma nazwę konfiguracji.
Aby utworzyć rodzinę części, należy:
http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/formations/famille-de-pieces-solidworks.html
Aby zarządzać nieruchomościami w rodzinie pokoi:
http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/tutos/creer-des-proprietes-a-partir-de-famille-de-pieces.html
W rodzinie części po prostu utwórz kolumnę zaczynającą się od $PROPRIETE@ przykład:
$PROPRIETE@nazwa_konfiguracji
I skopiuj nazwę konfiguracji do kolumny.
Spowoduje to utworzenie właściwości dla każdej konfiguracji.
Dzięki Smarproperties jest to wykonalne,
wystarczy wybrać zmienną typu "Zmienna SolidWorks" i wybrać "nazwa konfiguracji".
Informacje podsumowujące — specyficzne dla dostosowywania i konfiguracji
Karty Dostosuj i Specyficzne dla konfiguracji w oknie dialogowym Podsumowanie informacji umożliwiają :
Oprócz nomenklatury właściwości mogą być również używane w następujący sposób:
Jeśli zamierzasz użyć tej właściwości jako kolumny niestandardowej w zestawieniu komponentów :
Spis treści
@+
Witam
Chciałbym tylko wyświetlić nazwę konfiguracji w tabeli właściwości specyficznych dla konfiguracji.
Utworzyłem nową linię o nazwie "No.Plan". w polu wpisz "Tekst".
Jakie "Wyrażenie wartości/tekstowe" należy wypełnić, aby obliczona wartość wyświetliła nazwę konfiguracji?
Bardzo dziękuję za pomoc.
Raf
Jeśli celem jest pobranie tych informacji z rysunku, można to zrobić bezpośrednio na rysunku, bez przechodzenia przez właściwość.
Zobacz obraz
Udało mi się wypełnić:
$PRP:"Nazwa konfiguracji oprogramowania" działa.
Dziękuję wam wszystkim.
Cześć @ Ralph
Wydaje mi się, że odpowiedź @Lucas była realna
Zobacz jego odpowiedź w załączeniu
26 czerwiec, 2014 - 08:16 | /!\ Zgłoś nadużycie
W rodzinie części po prostu utwórz kolumnę zaczynającą się od $PROPRIETE@ przykład:
$PROPRIETE@nazwa_konfiguracji
I skopiuj nazwę konfiguracji do kolumny.
Spowoduje to utworzenie właściwości dla każdej konfiguracji.
@+ ;-((