Udało mi się doprowadzić do konwersji za pomocą przepływu pracy, teraz mogę zapisać część w formacie kroku , gdy tylko modyfikacja zostanie zatwierdzona...
Z drugiej strony, w przypadku kart danych , to nadal nie jest tak, że @ działa dobrze, aby automatycznie umieszczać dane w formularzu właściwości, ale z drugiej strony podczas dokonywania konfiguracji nic się nie dzieje, gdy formularz jest dobrze wypełniony dla konfiguracji...
Oprócz tego, o czym wspomina @flegendre, wydaje mi się, że jest pewna subtelność w operacji, gdy dodaje się konfigurację, gdy karta jest już wypełniona (kto powiedział błąd?). Myślę, że podczas dodawania konfiguracji wartości w nowej karcie pozostają puste lub przyjmują wartość domyślną (w zależności od ustawienia).
Po utworzeniu konfiguracji należy powrócić do mapy.
Pozostaje sprawdzić, czy moja pamięć jest prawidłowa i czy ten ewentualny błąd nie został poprawiony: pracowaliśmy chyba nad EPDM 2011.
Dziękuję za odpowiedzi, przetestuję to, jak tylko rozwiążę następujący problem :)
Mam "klienta", który chce połączyć się z moim sejfem, instalacja klienta PDM poszła bardzo dobrze, udało mu się zrobić mi różowy , znalazł nazwę mojego lokalnego serwera... Jednak kiedy podaje dane logowania, to nie działa. Nawet jeśli używa moich danych uwierzytelniających lub danych uwierzytelniających administratora , które nie są używane i które działają na moim komputerze. Widocznie pochodziłby z pola , które nie stworzyło lub które nie jest tym samym
Skontaktowałem się z pomocą techniczną i potrzebujesz licencji, więc w zasadzie EPDM jest bezużyteczny , a sprzedawca nie był profesjonalny, aby nam to zaoferować
Kiedy kupowałem Solidworks i EPDM, nie było mnie tam, ponieważ zrobił to mój menedżer.
Po tym można go nazwać dobrym sprzedawcą i zgadzam się z Tobą, EPDM nie był mi potrzebny. Dodatkowo wsparcie mi nie zostało zaoferowane , ponieważ zainstalowałem go lokalnie więc nie ma wsparcia , ponieważ nie jest to tak naprawdę oficjalne i wiąże się z kosztem posiadania wsparcia przy instalacji EPDM
Tak, wsparcie ma swoją cenę, ale licencja EPDM również!! (Nie obwiniam cię, współczuję).
Ogólnie rzecz biorąc, dochodzimy do SGDT (podobnie jak EPDM), gdy nie możesz już mieć pewnej kontroli nad swoimi danymi (błędy, brak historii,...). EPDM oczywiście dopuszcza inne funkcjonalności, ale to jest główny argument: regulacja danych.
Ale jeśli jesteś sam, a nawet 2 lub 3, jest to cięższe niż przynosi korzyści. Zwłaszcza, że przy 2 czy 3 osobach udaje nam się dojść do porozumienia co do dalszego postępowania, natomiast od 10 czy 15 szybko przeradza się to w anarchię, stąd przydatność EPDM.
Po długim opóźnieniu wracam do Was, aby przekazać Wam wiadomości. Tak więc, po pierwsze, musiałem ponownie zainstalować EPDM, ponieważ otrzymałem płyty DVD SolidWorks, EPDM i SQL, po 3 miesiącach (czapki z głów przed sprzedawcą). Problem polega na tym, że oczywiście nie wszystko poszło jak za pierwszym razem, więc formatowanie komputera... Ale udało mi się wszystko przeinstalować i znowu działa (uff)
Teraz będę mógł, dzięki komentarzowi @Benoit.LF i @flegendre będę mógł skonfigurować całość. Bardzo im dziękuję za pomoc
Jeśli czas pozwoli i mam taką nadzieję, napisałbym tutorial dotyczący lokalnej instalacji EPDM wraz z rozwiązaniem błędów, które miałem.
Zamykam więc ten temat, który na końcu trochę zboczył z tematu. Napiszę inne pytania na temat moich potrzeb związanych z EPDM, aby zdobyć punkty dla wszystkich.
Dla informacji, EPDM nie jest tak naprawdę potrzebny, gdy jesteś sam pracujący w CAD, a zwłaszcza musisz wziąć pod uwagę, że jeśli inna osoba chce połączyć się z bazą danych, potrzebujesz kolejnej licencji SolidWorks, nawet jeśli osoba ta przychodzi do pracy 1 dzień od czasu do czasu (należy wziąć pod uwagę , ponieważ nie wszyscy dostawcy EPDM mają tej samej polityki (patrz ProEngineer))