To wykracza poza moją specjalizację, ale jeden szczegół: czy on ma dostęp do licencji EPDM, czy też jeszcze jakieś?
Czy potrzebujesz licencji EPDM?
Ponieważ jest również przyzwyczajony do pracy na ProEngineer i nie musi łączyć się z PDM (proengineer) u każdego klienta
To znaczy, że w Solidworks muszę mieć licencje X EPDM, a w Porengineer nie ma takiej potrzeby?
@neroz,
Chyba już Ci o tym mówiłem, Twój "klient" musi posiadać licencję EPDM, aby mieć dostęp do Twojego sejfu.
Aby zostać potwierdzonym, musi to być licencja WEB, aby móc uzyskać dostęp do sejfu z zewnątrz.
Ile masz licencji?
Tak, absolutnie potrzebujesz licencji, aby podłączyć się do EPDM. Mogą być kilku rodzajów:
- Edytor CAD
- Współautorów
- Widz
Kiedy mówisz o PDM Pro-e, to nie jest EPDM, to inny produkt?!
Kiedy mówisz o "kliencie", czy jest to kolega z pracy, czy osoba z zewnątrz?
Problem polega na tym, że nawet w przeglądarce to nie działa, myślę, że problem wynika z domeny, której nie musiałem tworzyć
Ale ile masz licencji?
Czyli mam licencję PDM, ale wydaje mi się, że z przeglądarką mamy prawo do 5 licencji, prawda?
Kiedy mówię o kliencie, to jest to kolega, który ma dostęp tylko do sejfu, a nie do administracji
Kiedy mówię o PRO-e, to rzeczywiście jest to inny produkt, ale na poziomie PDM tego oprogramowania nie ma potrzeby posiadania licencji
Należy pamiętać, że istnieją 3 różne rodzaje licencji:
- CadEditor: Laminowanydo SolidWorks
- Współtwórca: dla tych, którzy chcą wzbogacić EPDM, ale bez SolidWorks
- Przeglądarka (pakiet 5 licencji): tylko wizualizacja
Dziękuję
Skontaktowałem się z pomocą techniczną i potrzebujesz licencji, więc w zasadzie EPDM jest bezużyteczny , a sprzedawca nie był profesjonalny, aby nam to zaoferować
Z pamięci: 2450 € za pakiet 5 licencji Viewers
To, co wydaje mi się dziwne, to fakt, że Twój sprzedawca oferuje Ci EPDM bez wsparcia.....
To, co wydaje mi się dziwne, to to, że zaoferowano ci czołg, podczas gdy skuter by wystarczył!
;)
Kiedy kupowałem Solidworks i EPDM, nie było mnie tam, ponieważ zrobił to mój menedżer.
Po tym można go nazwać dobrym sprzedawcą i zgadzam się z Tobą, EPDM nie był mi potrzebny. Dodatkowo wsparcie mi nie zostało zaoferowane , ponieważ zainstalowałem go lokalnie więc nie ma wsparcia , ponieważ nie jest to tak naprawdę oficjalne i wiąże się z kosztem posiadania wsparcia przy instalacji EPDM
Tak, wsparcie ma swoją cenę, ale licencja EPDM również!! (Nie obwiniam cię, współczuję).
Ogólnie rzecz biorąc, dochodzimy do SGDT (podobnie jak EPDM), gdy nie możesz już mieć pewnej kontroli nad swoimi danymi (błędy, brak historii,...). EPDM oczywiście dopuszcza inne funkcjonalności, ale to jest główny argument: regulacja danych.
Ale jeśli jesteś sam, a nawet 2 lub 3, jest to cięższe niż przynosi korzyści. Zwłaszcza, że przy 2 czy 3 osobach udaje nam się dojść do porozumienia co do dalszego postępowania, natomiast od 10 czy 15 szybko przeradza się to w anarchię, stąd przydatność EPDM.
Powodzenia.
Kto jest Twoim sprzedawcą......? Podaj nam nazwisko sprawcy!!
Widziany w MP, to nie jest Axemble...
Jak już tutaj wspomniałem, w temacie EPDM nie wszystkie mają ten poziom!!
Po długim opóźnieniu wracam do Was, aby przekazać Wam wiadomości. Tak więc, po pierwsze, musiałem ponownie zainstalować EPDM, ponieważ otrzymałem płyty DVD SolidWorks, EPDM i SQL, po 3 miesiącach (czapki z głów przed sprzedawcą). Problem polega na tym, że oczywiście nie wszystko poszło jak za pierwszym razem, więc formatowanie komputera... Ale udało mi się wszystko przeinstalować i znowu działa (uff)
Teraz będę mógł, dzięki komentarzowi @Benoit.LF i @flegendre będę mógł skonfigurować całość. Bardzo im dziękuję za pomoc
Jeśli czas pozwoli i mam taką nadzieję, napisałbym tutorial dotyczący lokalnej instalacji EPDM wraz z rozwiązaniem błędów, które miałem.
Zamykam więc ten temat, który na końcu trochę zboczył z tematu. Napiszę inne pytania na temat moich potrzeb związanych z EPDM, aby zdobyć punkty dla wszystkich.
Dla informacji, EPDM nie jest tak naprawdę potrzebny, gdy jesteś sam pracujący w CAD, a zwłaszcza musisz wziąć pod uwagę, że jeśli inna osoba chce połączyć się z bazą danych, potrzebujesz kolejnej licencji SolidWorks, nawet jeśli osoba ta przychodzi do pracy 1 dzień od czasu do czasu (należy wziąć pod uwagę , ponieważ nie wszyscy dostawcy EPDM mają tej samej polityki (patrz ProEngineer))