Montaż części w montażu

Witaj Społeczności,

Chciałbym połączyć 2 identyczne części w zespole pod kątem 90°,

Zespół składa się z kawałka ramy, który jest podniesiony, skrzyżowany i kilkakrotnie

Masz pomysł na zabieg

assemblage2.pdf

Witam

Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie , montujesz pierwszą klatkę, a następnie wykonujesz powtórzenie funkcji , wskazując wymiar rozstawu.

Jeśli jest to cięcie ukośne, powinien wystarczyć prosty szkic z usuwaniem materiału.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Ze swojej strony istnieje narzędzie o nazwie "Dostosuj/Rozszerz". W zakładce "Konstrukcje spawane", jeśli Twój profil pochodzi z Twojej biblioteki, powinieneś być w stanie skorzystać ze wskazanej powyżej opcji, tj . "Dopasuj/Rozciągnij", a będziesz mógł wybrać, w jaki sposób chcesz, aby 2 profile się połączyły.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Utworzyłem 3 oddzielne części (pionowe, poprzeczne, a następnie ramę zaimportowaną z AutoCADa), wyciągnąłem część o nieustalonej długości

W zespole zaimportowałem 3 elementy, a następnie zaimportowałem ramę jeszcze 2 razy, wszystkie moje części są ograniczone w przestrzeni.

Teraz chciałbym mieć możliwość połączenia moich 3 ramek, aby móc wykonywać cięcia ukośne.

Nie rozumiałem idei tworzenia szkicu z usunięciem materiału (a dokładniej go nie opanowałem)

Czy mógłbyś być bardziej dosadny?

Dziękuję

Hello@chis32

Rozmowa o zgromadzeniu

i chcesz połączyć się w cięciu ukośnym

albo robisz to jak w prawdziwym życiu 

Tworzysz więc swoje części o odpowiednich wymiarach i kątach, a następnie ustawiasz je jedna po drugiej

lub tworzysz swoje części bezpośrednio w zespole z wyciągnięciem do wcześniej dobrze ustawionego planu

@+

1 polubienie

Okej, więc próba zrobienia tego bezpośrednio w zespole nie jest właściwym rozwiązaniem.

Lepiej jest to zrobić, jak wskazuje Elie, w trybie konstrukcji spawanej

1 polubienie

@chris32

Faktem jest, że dzięki spawanej konstrukcji regulacja jest łatwiejsza (w zależności od rodzaju profilu)

Ale te korekty tworzą blok części (od czasu spawania konstrukcji)

Tworzenie części w zespole pozwala na zapisanie każdego elementu w części

aby zobaczyć, co najbardziej Ci odpowiada ;-)

@+

2 polubienia

Dziękuję gt22

Oświeciłeś mnie dobrze na temat 2 opcji.

Zacznę więc od stworzenia części w zespole z wyciągnięciem w stosunku do płaszczyzny.

2 polubienia