Witaj Społeczności,
Chciałbym połączyć 2 identyczne części w zespole pod kątem 90°,
Zespół składa się z kawałka ramy, który jest podniesiony, skrzyżowany i kilkakrotnie
Masz pomysł na zabieg
assemblage2.pdf
Witaj Społeczności,
Chciałbym połączyć 2 identyczne części w zespole pod kątem 90°,
Zespół składa się z kawałka ramy, który jest podniesiony, skrzyżowany i kilkakrotnie
Masz pomysł na zabieg
Witam
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie , montujesz pierwszą klatkę, a następnie wykonujesz powtórzenie funkcji , wskazując wymiar rozstawu.
Jeśli jest to cięcie ukośne, powinien wystarczyć prosty szkic z usuwaniem materiału.
Pozdrowienia
Witam
Ze swojej strony istnieje narzędzie o nazwie "Dostosuj/Rozszerz". W zakładce "Konstrukcje spawane", jeśli Twój profil pochodzi z Twojej biblioteki, powinieneś być w stanie skorzystać ze wskazanej powyżej opcji, tj . "Dopasuj/Rozciągnij", a będziesz mógł wybrać, w jaki sposób chcesz, aby 2 profile się połączyły.
Pozdrowienia
Witam
Utworzyłem 3 oddzielne części (pionowe, poprzeczne, a następnie ramę zaimportowaną z AutoCADa), wyciągnąłem część o nieustalonej długości
W zespole zaimportowałem 3 elementy, a następnie zaimportowałem ramę jeszcze 2 razy, wszystkie moje części są ograniczone w przestrzeni.
Teraz chciałbym mieć możliwość połączenia moich 3 ramek, aby móc wykonywać cięcia ukośne.
Nie rozumiałem idei tworzenia szkicu z usunięciem materiału (a dokładniej go nie opanowałem)
Czy mógłbyś być bardziej dosadny?
Dziękuję
Hello@chis32
Rozmowa o zgromadzeniu
i chcesz połączyć się w cięciu ukośnym
albo robisz to jak w prawdziwym życiu
Tworzysz więc swoje części o odpowiednich wymiarach i kątach, a następnie ustawiasz je jedna po drugiej
lub tworzysz swoje części bezpośrednio w zespole z wyciągnięciem do wcześniej dobrze ustawionego planu
@+
Okej, więc próba zrobienia tego bezpośrednio w zespole nie jest właściwym rozwiązaniem.
Lepiej jest to zrobić, jak wskazuje Elie, w trybie konstrukcji spawanej
@chris32
Faktem jest, że dzięki spawanej konstrukcji regulacja jest łatwiejsza (w zależności od rodzaju profilu)
Ale te korekty tworzą blok części (od czasu spawania konstrukcji)
Tworzenie części w zespole pozwala na zapisanie każdego elementu w części
aby zobaczyć, co najbardziej Ci odpowiada ;-)
@+
Dziękuję gt22
Oświeciłeś mnie dobrze na temat 2 opcji.
Zacznę więc od stworzenia części w zespole z wyciągnięciem w stosunku do płaszczyzny.