Witam, nie mogę zainstalować skrótu klawiaturowego "orientacja widoku" na spacji.
Jest to przydatne do nagrywania nowych widoków 3D. Z góry dziękuję
Witaj @MAY_FLO, witaj na forum!
" Nie mogę tego zrobić "... trochę niejasne. Czy mógłby Pan/Pani podać więcej szczegółów? Komunikat o błędzie, jakiś alert z SW? Zrzuty ekranu mogą pomóc w znalezieniu źródła problemu...
Jeśli spacja jest już przypisana do innego skrótu klawiaturowego, pojawi się wyskakujące okienko z prośbą o potwierdzenie, że został ponownie przypisany do nowego polecenia.
Osobiście nigdy nie spotkałem się z problemem w przypisywaniu/ponownym przypisywaniu do polecenia w celu zdefiniowania skrótu klawiaturowego.
Kiedyś używałem spacji w innej firmie i otwierał on okno orientacji widoku, aby nimi zarządzać. Jak zarządzać przypisaniem spacji?
Kliknij prawym przyciskiem myszy pasek narzędzi, niestandardową, a następnie kartę klawiatury, aby zarządzać skrótami klawiaturowymi:
Następnie, mając dokładną nazwę funkcji, możesz przypisać jej żądany skrót.
Ze zrzutem ekranu żądanej funkcji, w przeciwnym razie możemy być w stanie Ci bardziej pomóc.
Dziękuję. Tak, próbowałem wskazać spację w kolumnie Skrót, ale zamiast pełnego słowa umieszcza litery. Krótko mówiąc, nie mogę tego zrobić.
Jak to zrobić? Możliwy zrzut ekranu? A może jeszcze lepszy zrzut ekranu wideo z manipulacji?
Trudno odpowiedzieć, nie widząc więcej, o czym wspomniał @Silver_Surfer .
Domyślnie podczas instalacji oprogramowania spacja jest przypisana do przebudowy:
Sprawdź, czy znajdziesz go w różnych przypisanych skrótach.
Dobry wieczór
Mam sporą wątpliwość, bo wydaje mi się, że nigdy nie zmieniałem tego przypisania, ale spacją według mojej wiedzy zawsze była orientacja widoków.
Aby odbudować ctrtl+B
Czy to nie jest ctrl + q, aby odbudować? , wstawiam " r " uwalnia palec
Witam @MAY_FLO
Spróbuj przypisać go do tej funkcji:
W przeciwnym razie zrzut ekranu byłby mile widziany!
W przeciwnym razie dla mnie domyślnie przypisane skróty to:
- Spacja = orientacja
- Ctrl+B = odbuduj
- Ctrl+Q = Wymuś odbudowę
- Ctrl+SHIFT+Q = wymuś odbudowę we wszystkich konfiguracjach
Witam
Ctrl+Q, jak wyjaśniono przez @twathle wymusza rekonstrukcję. Różni się od przebudowywania Ctrl+B
ok więc zawsze forsowałem rekonstrukcję