Skróty klawiaturowe Draftsight

Witam

Przyzwyczajony do skrótów Autocad, teraz używam Draftsight, ale przyznaję, że jestem znacznie mniej wygodny z powodu skrótów klawiaturowych.

Kiedyś wszystkie moje polecenia wprowadzałem na klawiaturze w Autocad i było to dla mnie bardzo wygodne.

Czy masz rozwiązanie, aby zmienić skróty klawiaturowe Draftsight lub, może lepiej, listę oryginalnych skrótów, abym mógł to wszystko wydrukować?

Z góry dziękuję :)

Witam

Lista jest dostępna i można ją dostosować w Narzędziach > Dostosuj interfejs.

Patrz załącznik.

Edycja: możesz nawet zapisać go do kopii zapasowej lub udostępnić współpracownikom w sieci

draftsight.png
1 polubienie

Dzięki, Lucas, ale nie mogę zmienić skrótów FUNKCJI (rc = prostokąt, aj = dostosuj, itp.)

Zobacz domyślne polecenia (funkcje Fx, tak jak w Autocad), inne albo dostosuj je tak, jak widać w Lucas, albo domyślnie, zobacz załącznik (skonsultuj się w pomocy)

Klasa A+

selection_003.bmp

A dla poleceń innych niż funkcyjne...

selection_004.bmp

Dziękuję, ale muszę się źle wyrazić.

W rzeczywistości nie szukam funkcji dostępnych za pomocą kombinacji (Ctrl+C=Kopiuj), ale poleceń do szybkiego uruchamiania funkcji.

Przykład: Kiedy chcę dostosować, muszę wpisać "TR" dla TRIM. Czy mogę gdzieś zmienić to "TR" na "AJ"?

Dziękuję :)

Ok, jeśli dobrze rozumiem to modyfikacja listy aliasów.... Krótko mówiąc, wpisz jak w autocad w wierszu poleceń? Oto odpowiedź:  "Narzędzia / Opcje / Lokalizacja pliku / Interfejs / Lokalizacja pliku aliasu"

Następnie przejdź do plików i edytuj.

Aby go aktywować: wpisz w wierszu poleceń: "UPDATEALIAS"

selection_005.bmp
1 polubienie

Cóż, to ogromne podziękowania dla Linuxiańskiego przyjaciela :)

Spróbowałem i jest idealny!

Szczerze mówiąc, sam bym szukał przez chwilę...