Skróty klawiaturowe

Witam

Kiedy chcesz wybrać punkt środkowy krawędzi lub segmentu, musisz kliknąć go prawym przyciskiem myszy, a następnie wybrać punkt środkowy!

Próbuję bez powodzenia umieścić skrót klawiaturowy na tej "pseudo-funkcji", tak jak klikam na segment a następnie naciskając "A" SW automatycznie wybiera punkt środkowy tej sekwencji!

Czy do kogoś przemawia? (Zaznaczam, że w proponowanych skrótach klawiaturowych 2 "Punkt środkowy" nie mają nic wspólnego z tym, co próbuję zrobić!

Dziękuję

sw03.png
4 polubienia

Witam, nie sądzę, żeby to było możliwe.

Z drugiej strony możesz spróbować ustawić swoje namagnesowanie tak, aby wisiało na środku segementów.

1 polubienie

Niektórych funkcji nie można przypisać do skrótów klawiaturowych.

W większości przypadków jest to rozwiązywane przez makro. A teraz oddaję swoje miejsce!

1 polubienie

Przepraszam, że zamierzam mówić bez pomocy, nawet nie wiedziałem, że możesz lub nie możesz wykonać tego rodzaju manipulacji za pomocą solidworks, będę uważniej śledził twoje pytanie.

Powodzenia.

2 polubienia

W domu to działa!

Spójrz na moje zdjęcie! ;)

aimantation.png
1 polubienie

@Bart, spróbuj, zobaczysz, że to nie są właściwe funkcje.

Oczywiście @Lucas jest w tej sprawie, twoje pytanie jest publikowane od 10 minut, a on jeszcze nie odpowiedział. Wkrótce będziesz mieć swoje makro! :D

5 polubień

Klikam na Szkic, wybieram powierzchnię, na której rysuję, a naciskając skrót, linia przyciąga się tylko do punktu środkowego segmentów. Gdy ponownie nacisnę skrót, funkcja się wyłącza.

2 polubienia

@Bart, bardzo bym chciała, żeby wybrał dla mnie środkowy punkt!!

Jeśli jest makro do zrobienia, myślę, że @Lucas jest człowiek do tego zadania!

2 polubienia

Ale chcesz mieć punkt środkowy krawędzi 3D, a nie punkt środkowy krawędzi szkicu!?

1 polubienie

Czas kliknąć linię, a następnie makro, równie szybko przejdzie również do wybrania punktu środkowego, prawda?

1 polubienie

Oto Twoje makro!

środek.swp
6 polubień

W moim 3D chodzi o to, aby jechać trochę szybciej i unikać prawego kliknięcia! Ma to na celu zaoszczędzenie milisekund, ale nie mogę znieść kliknięcia prawym przyciskiem myszy, aby to zrobić!!

1 polubienie

Cóż, zrobiłem bardzo głupie makro. I to działa dla mnie.

Klikam na krawędź mojego 3d, naciskam skrót klawiaturowy, który wywołuje moje makro, i wyświetla się środkowa kropka =)

Tu

2 polubienia

Zgadzam się z @David, wolę skrót klawiaturowy, aby spędzać czas na przesuwaniu myszy do funkcji. To kwestia percepcji i przyzwyczajenia.

A potem odpoczywa środkowy palec na specjalne okazje...

2 polubienia

Zobacz moją stronę posta 1, załączyłem makro

Czerwona czapka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 polubienia

Zakładam go z powrotem dla zabawy ;)

środek.swp
2 polubienia

Trochę odbiegam od tematu, ale czy twoje promienie gięcia w twoich arkuszach nie są trochę małe?

3 polubienia

Nie na temat, ale zgadzam się z you@Fred

CZERWONA CZAPKA!

1 polubienie

ZŁAMANE:

Osobiście, kiedy robiłem sztuki takie jak te wymienione, postępowałem w ten sam sposób.

Bądź ostrożny, postępuj ostrożnie. :)

Ponieważ moje części były zlecane podwykonawcom (więc nie ma sposobu, aby poznać stratę na zagięciu), zrobiłem to i nadal zapewniałem przepływ, określając wymiar zagięcia (nie odsunąłem całkowicie na bok mojej części, wziąłem na siebie część metody).

Tak więc, w przypadku blachy z 2 warstwami do wykończenia w kształcie litery U, upewniłem się, że minimalny wymiar wnętrza mojego U, ale mój projekt był taki, że nie miał wpływu na wynik: jeśli promień był narysowany (ciasny), moje rzeczywiste U odpowiadało mojemu CAD U, a jeśli promień był większy, moje U było szersze!

Wszystko w porządku, czy śledzisz? :)

Może @David ma inny powód...

1 polubienie

Pracuję w fabryce blach.

Wykonuję plany warsztatu (cięcie, gięcie, wykrawanie, spawanie itp.)

Ogólnie rzecz biorąc, do 2 mm promień wynosi 2,6 mm (V z 16)

powyżej 2 mm do 5 promień wynosi 5 mm (V z 32)

1 polubienie