Kiedy chcesz wybrać punkt środkowy krawędzi lub segmentu, musisz kliknąć go prawym przyciskiem myszy, a następnie wybrać punkt środkowy!
Próbuję bez powodzenia umieścić skrót klawiaturowy na tej "pseudo-funkcji", tak jak klikam na segment a następnie naciskając "A" SW automatycznie wybiera punkt środkowy tej sekwencji!
Czy do kogoś przemawia? (Zaznaczam, że w proponowanych skrótach klawiaturowych 2 "Punkt środkowy" nie mają nic wspólnego z tym, co próbuję zrobić!
Przepraszam, że zamierzam mówić bez pomocy, nawet nie wiedziałem, że możesz lub nie możesz wykonać tego rodzaju manipulacji za pomocą solidworks, będę uważniej śledził twoje pytanie.
Klikam na Szkic, wybieram powierzchnię, na której rysuję, a naciskając skrót, linia przyciąga się tylko do punktu środkowego segmentów. Gdy ponownie nacisnę skrót, funkcja się wyłącza.
W moim 3D chodzi o to, aby jechać trochę szybciej i unikać prawego kliknięcia! Ma to na celu zaoszczędzenie milisekund, ale nie mogę znieść kliknięcia prawym przyciskiem myszy, aby to zrobić!!
Osobiście, kiedy robiłem sztuki takie jak te wymienione, postępowałem w ten sam sposób.
Bądź ostrożny, postępuj ostrożnie. :)
Ponieważ moje części były zlecane podwykonawcom (więc nie ma sposobu, aby poznać stratę na zagięciu), zrobiłem to i nadal zapewniałem przepływ, określając wymiar zagięcia (nie odsunąłem całkowicie na bok mojej części, wziąłem na siebie część metody).
Tak więc, w przypadku blachy z 2 warstwami do wykończenia w kształcie litery U, upewniłem się, że minimalny wymiar wnętrza mojego U, ale mój projekt był taki, że nie miał wpływu na wynik: jeśli promień był narysowany (ciasny), moje rzeczywiste U odpowiadało mojemu CAD U, a jeśli promień był większy, moje U było szersze!