Widoki odświeżające Soliworks 2016

Cze wszystkim

Przez ostatnie kilka dni zauważałem problemy z wyświetlaniem w Solidworks 2016 SP3, gdy chciałem zmienić widok. Gdy aktywuję orientację widoków, obiekt na ekranie przez 1/2 sekundy, a następnie pojawia się we właściwej pozycji. 

Mam też wygląd widoków "duchów" (stara pozycja...) 

Problem jest widoczny niezależnie od kreacji, czyli prostej części (miniaturka poniżej) czy złożenia.

Próbowałem ustawić opcje "widok" z opcji systemowej... ale to nic nie zmienia, zaktualizowałem też kartę graficzną i problem nadal występuje!

Moja konfiguracja jest następująca: Lenovo W550S / Nvidia Quadro K620M / Windows 7 64bits  / 16GB RAM laptop

Dziękuję za pomoc 

image_vues.jpg
1 polubienie

Witam

Powinniśmy zaktualizować do SP5. Być może jest to mały błąd, który został naprawiony w SP5. Spróbuj także wyczyścić za pomocą CCleaner lub narzędzia do czyszczenia płyt z systemem Windows, to również może pomóc. 

3 polubienia

Zacznij od uaktualnienia do najnowszej wersji SP5 oprogramowania sw2016.

Problem może być znany i naprawiony.

1 polubienie

Czy nie byłoby związku z aktualizacją systemu Windows 7? Ponieważ jestem na SW2015 i od kilku dni mam prawie ten sam problem.

1 polubienie

Tak, przejdź do dodatku SP5.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Ten sam problem zaobserwowano (również w SP4), po aktualizacji do SP5 błąd zniknął... przez chwilę, ale jest ponownie obecny z przerwami.

Pojawił się po aktualizacji systemu Windows, stamtąd, aby dokonać porównania... Nie mogę powiedzieć :(

1 polubienie

Dziękujemy za Twoją opinię...

Problemy z orientacją widoków są naprawdę przypadkowe...

Jeśli chodzi o problem po aktualizacji firmy Microsoft, o jakim KBxxxxxx myślisz?

Nie mogłem znaleźć żadnych informacji w internecie.

1 polubienie

Zobacz także sterownik karty graficznej, który również ma swoje ewolucje...

1 polubienie

Cze wszystkim

Dziękuję za odpowiedzi...

Desperacko szukałem rozwiązania w necie (forum angielskie / francuskie) ... Znalazłem kilka tropów, ale ostatecznie nic rozstrzygającego! 

Poszedłem też za radą Fabrice_A   http://www.lynkoa.com/forum/3d/probleme-suite-conversion-solidworks-2014.... Znowu nie ma nic do roboty.

Następnie odinstalowałem, a następnie zainstalowałem Swd, ponownie zaktualizuj sterowniki .... rozczarowujące wyniki!

Następnie zajrzałem do aktualizacji systemu Windows i znalazłem błąd instalacji karty graficznej Intel HD Graphics 5500 .

Więc ponownie zainstalowałem poprzednią wersję i działa!  Solidworks znów jest płynny

Dziękuję

3 polubienia