Witam
Czy ktoś mógłby mi doradzić, jak postępować, aby wykonać rowek na O-ring zgodnie z czarną linią na nasadce?
Z góry dziękuję
Joel
lave_linge_.jpg
Witam
Czy ktoś mógłby mi doradzić, jak postępować, aby wykonać rowek na O-ring zgodnie z czarną linią na nasadce?
Z góry dziękuję
Joel
Cześć @ joel
obręcze , jak jestem na telefonie
Nie zauważyłem, żeby twoja linia wspólnego kursu nie była czysta
więc zrób szkic 3D
poprzez konwersję elementów profilu zewnętrznego części
i zmiana
Wszystko, co musisz zrobić, to znaleźć płaszczyznę, która przecina prostopadle twoją czarną linię, która odpowiada osi twojego o-ringu
na tym planie narysuj okrąg o średnicy zewnętrznej odpowiadającej średnicy połączenia , którego środek pokrywa się z linią szkicu 3D
Jeśli twoja średnica wynosi 1/3 w twoim promieniu przebiegu, przechodzi on sam
oraz poprzez usuwanie materiału przez skanowanie
Otóż to
@+ ;-)
Witaj gt22
Przede wszystkim dziękuję za tę precyzyjną odpowiedź.
Udało mi się przekształcić elementy profilu w szkic 3D, ale nie mogę przesunąć wszystkich elementów.
Jeśli chodzi o usuwanie materiału podczas skanowania, myślę, że nie będzie problemu.
Pozdrowienia
Joel
Najłatwiej, ponieważ nie możesz przekonwertować wszystkiego
jest zrobienie kopii swojej sztuki pod inną nazwą
raz zrobione
szkic trójwymiarowy (3D) tworzy się poprzez przekształcenie elementu obwodu zewnętrznego
znalazł płaszczyznę prostopadłą do wspomnianego szkicu
na tej płaszczyźnie utwórz kwadrat, którego środkiem jest zbieżność ze szkicem 3D
a jako bok grubość twojego kawałka
Po utworzeniu usuwania materiału
znajdziesz się w możliwości odzyskania za pomocą nowego szkicu 3D i konwersji elementów
Twój szkic 3D we właściwym miejscu
Od tego momentu od Ciebie zależy, czy stworzysz nową część, która będzie Twoim O-ringiem
a tym samym być w stanie stworzyć swój O-ring za pomocą skanowania
i mianować go na to stanowisko
Wtedy możesz wziąć tego jointa
Umieść go tak, jak powinien być na swojej podstawowej części, tj. pierwszej, która go ograniczy
i poprzez demontaż kombajnu
Stwórz swoje gardło dla tego stawu
Nie trzeba więcej czasu pisać i wyjaśniać, niż zrobić to, zwłaszcza na takim
@+ ;-)
Witam
2 proste szkice rzutowane, a następnie łączone.
Następnie szkic swojego profilu.
Usuwanie zamiatania
Otóż to
Do zobaczenia wkrótce
Witam
Przy moim bardzo długim treningu, co najmniej... 3 dni ... Nie pamiętam, żebym widział te funkcje, ale dzięki Tobie i Google w końcu mi się udało.
Dziękuję 2 i życzę miłego dnia.
Witaj J.reslinger,
Jeśli odpowiedzieliśmy na Twoje pytanie, musisz zamknąć pytanie najbardziej odpowiednią roszpunką.
Pozdrowienia
Tylko mała uwaga, pamiętaj o usunięciu ostrych krawędzi (szczególnie na cylindrycznym kształcie), w przeciwnym razie uszczelka może się nie spodobać, a mechanik nie będzie wiedział, jak ;)
Dziękuję FUZ3D za interwencję:-) Usunąłem ostre krawędzie, ale nie po to, aby ułatwić pracę operatorowi ;-) ale po to, aby wzmocnić solidność części, ponieważ nie będą one obrabiane, ale wtryskiwane. :-)
Cdlt powiedział:
Joel