Rowek na o-ring

Witam

Czy ktoś mógłby mi doradzić, jak postępować, aby wykonać rowek na O-ring zgodnie z czarną linią na nasadce?

Z góry dziękuję

Joel

lave_linge_.jpg

Cześć @ joel

obręcze , jak jestem na telefonie

Nie zauważyłem, żeby twoja linia wspólnego kursu nie była czysta

więc zrób szkic 3D

poprzez konwersję elementów profilu zewnętrznego części 

i zmiana 

Wszystko, co musisz zrobić, to znaleźć płaszczyznę, która przecina prostopadle twoją czarną linię, która odpowiada osi twojego o-ringu 

na tym planie narysuj okrąg o średnicy zewnętrznej odpowiadającej średnicy połączenia , którego środek pokrywa się z linią szkicu 3D

Jeśli twoja średnica wynosi 1/3 w twoim promieniu przebiegu, przechodzi on sam

oraz poprzez usuwanie materiału przez skanowanie

Otóż to

@+ ;-)

3 polubienia

Witaj gt22

Przede wszystkim dziękuję za tę precyzyjną odpowiedź.

Udało mi się przekształcić elementy profilu w szkic 3D, ale nie mogę przesunąć wszystkich elementów.

Jeśli chodzi o usuwanie materiału podczas skanowania, myślę, że nie będzie problemu.

Pozdrowienia

Joel

Najłatwiej, ponieważ nie możesz przekonwertować wszystkiego

jest zrobienie kopii swojej sztuki pod inną nazwą

raz zrobione 

szkic trójwymiarowy (3D) tworzy się poprzez przekształcenie elementu obwodu zewnętrznego

znalazł płaszczyznę prostopadłą do wspomnianego szkicu 

na tej płaszczyźnie utwórz kwadrat, którego   środkiem jest zbieżność ze szkicem 3D

a jako bok grubość  twojego kawałka

Po utworzeniu usuwania materiału 

znajdziesz się w możliwości odzyskania za pomocą nowego szkicu 3D i konwersji elementów 

Twój szkic 3D we właściwym miejscu 

Od tego momentu od Ciebie zależy, czy stworzysz nową część, która będzie Twoim O-ringiem

a tym samym być w stanie stworzyć swój O-ring za pomocą skanowania 

i mianować go na to stanowisko

Wtedy możesz wziąć tego jointa 

Umieść go tak, jak powinien być na swojej podstawowej części, tj. pierwszej, która go ograniczy

i poprzez demontaż kombajnu

Stwórz swoje gardło dla tego stawu

Nie trzeba więcej czasu pisać i wyjaśniać, niż zrobić to, zwłaszcza na takim

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

2 proste szkice rzutowane, a następnie łączone.
Następnie szkic swojego profilu.
Usuwanie zamiatania

Otóż to

Do zobaczenia wkrótce

część2.sldprt
5 polubień

Witam

Przy moim bardzo długim treningu, co najmniej... 3 dni ... Nie pamiętam, żebym widział te funkcje, ale dzięki Tobie i Google w końcu mi się udało.

Dziękuję 2 i życzę miłego dnia.

1 polubienie

Witaj J.reslinger,

Jeśli odpowiedzieliśmy na Twoje pytanie, musisz zamknąć pytanie najbardziej odpowiednią roszpunką.

Pozdrowienia

1 polubienie

Tylko mała uwaga, pamiętaj o usunięciu ostrych krawędzi (szczególnie na cylindrycznym kształcie), w przeciwnym razie uszczelka może się nie spodobać, a mechanik nie będzie wiedział, jak ;)

1 polubienie

Dziękuję FUZ3D za interwencję:-)  Usunąłem ostre krawędzie, ale nie po to, aby ułatwić pracę operatorowi ;-) ale po to, aby wzmocnić solidność części, ponieważ nie będą one obrabiane, ale wtryskiwane. :-) 

Cdlt powiedział:

Joel