Od kilku tygodni mam spowolnienie w tworzeniu nowych konstrukcji spawanych. Już wyjaśniam: kiedy tworzę nową część (szkic 3D + kątowniki + rura) nawet bardzo prostą, moja część "trenuje", potrzeba bardzo dużo czasu, aby zareagować na modyfikacje. Wchodzenie w górę drzewa tworzenia (za pomocą wskazówki i niebieskiej linii) lub edytowanie funkcji elementu spawanego mechanicznie staje się bardzo długie (od 8 do 10 sekund!!). Z drugiej strony, gdy otwieram stary plik (4-5 miesięcy, znacznie cięższy) nie mam tego problemu, responsywność jest normalna.
Miałem SLW2011 SP05, przesiadłem się na SLW2012 SP01 nadal widzę tę samą wadę. Co staje się bardzo problematyczne w pracy!!
Jeśli masz pomysł... Z góry wszystkim dziękujemy! Damien
Zgadzam się ze wszystkim, co już zostało powiedziane. Zajrzyj również do ogólnych opcji oprogramowania (Kopia zapasowa/Odzyskiwanie), jeśli zapiszesz w jednym katalogu, który może zawierać wiele plików. Chyba musimy posprzątać.
Zgadzam się z 2 poprzednimi odpowiedziami, po prostu zastrzeżę do propozycji Jose-accessadotyczącej aktualizacji sterowników karty graficznej: lepiej jest umieścić najnowsze certyfikowane sterowniki SolidWorks dostępne tutaj: