Przybliżanie blachy (kąt 45°)

Cze wszystkim

Staram się "połączyć" kąty, aby móc spawać

Jak na załączonym zdjęciu,

Z góry dziękuję za pomoc

angle_45.png

Witam

Czy wypróbowałeś już funkcje "Narożnik zamknięty" lub "Narożnik spawany"?

Pozdrowienia

b.png
3 polubienia

Witaj @ ggdagjo

Niezależnie od sugestii @Jmsavoyat (co pozdrawiam :-)  ) będziesz musiał dostosować swoje cięcie laserowe, ponieważ SW nie do końca uwzględnia odkształcenia materiału podczas gięcia. W rzeczywistości Twój narożnik nie będzie w stanie wygiąć się w ten sposób, chyba że blacha ma grubość mniejszą niż 0,5 mm.

Widać to w mini wadzie, którą masz na opublikowanym obrazie.

Twoje foldery i tak będą Cię informować, więc równie dobrze możesz się spodziewać.

Powodzenia :-)

3 polubienia

Witam

mała sztuczka; Możesz edytować szkic swojego 1. zagięcia powrotu i umieścić szkic pod kątem 45° (wystarczy przełamać poziomość lub pionowość segmentu, który przechodzi do 45°), tak jak na sitodruku. W ten sposób nie będziesz mieć dodatkowej funkcji, która zaśmieca Twoje drzewo tworzenia...

4 polubienia

Aby zilustrować informacje o @ac kobra 427

3 polubienia

Cześć Zozo_mp,

Nie mam problemu z laserami.

Spójrz, gdy edytujesz stan rozłożony 1, masz opcje narożnika i czy pole przetwarzania narożnika jest zaznaczone; Musisz to odznaczyć, a Twoje zmiany będą bliższe rzeczywistości.  

3 polubienia

Ok Dziękuję ac cobra 427   Świetne informacje!

Często modyfikuję cięcie laserowe, ale mam zamiar wypróbować Waszą metodę, jest prostsza i przede wszystkim powtarzalna.
Mój problem pojawia się zwłaszcza po grubości 4mm.

1 polubienie

U nas kontrolujemy w ten sposób do grubości 15mm

1 polubienie

Witam

Jestem w tej samej sytuacji, Ac kobra robisz zagięcie na krawędzi, które modyfikujesz w szkic, a potem to powtarzasz?

Próbowałem z funkcją blachy zamknięty róg, ale to nie działa, jakieś pomysły?

Terry

Witaj Laser07,

W rzeczywistości zrobiłem go ze standardowych kawałków w mojej bibliotece, więc zrobiłem to na 4 składaniach. Jeśli zrobisz to raz i zapiszesz utwór w bibliotece, będziesz musiał go otworzyć i edytować, a następnie zapisać jako.