Cze wszystkim
Staram się "połączyć" kąty, aby móc spawać
Jak na załączonym zdjęciu,
Z góry dziękuję za pomoc
angle_45.png
Cze wszystkim
Staram się "połączyć" kąty, aby móc spawać
Jak na załączonym zdjęciu,
Z góry dziękuję za pomoc
Witaj @ ggdagjo
Niezależnie od sugestii @Jmsavoyat (co pozdrawiam :-) ) będziesz musiał dostosować swoje cięcie laserowe, ponieważ SW nie do końca uwzględnia odkształcenia materiału podczas gięcia. W rzeczywistości Twój narożnik nie będzie w stanie wygiąć się w ten sposób, chyba że blacha ma grubość mniejszą niż 0,5 mm.
Widać to w mini wadzie, którą masz na opublikowanym obrazie.
Twoje foldery i tak będą Cię informować, więc równie dobrze możesz się spodziewać.
Powodzenia :-)
Witam
mała sztuczka; Możesz edytować szkic swojego 1. zagięcia powrotu i umieścić szkic pod kątem 45° (wystarczy przełamać poziomość lub pionowość segmentu, który przechodzi do 45°), tak jak na sitodruku. W ten sposób nie będziesz mieć dodatkowej funkcji, która zaśmieca Twoje drzewo tworzenia...
Aby zilustrować informacje o @ac kobra 427
Cześć Zozo_mp,
Nie mam problemu z laserami.
Spójrz, gdy edytujesz stan rozłożony 1, masz opcje narożnika i czy pole przetwarzania narożnika jest zaznaczone; Musisz to odznaczyć, a Twoje zmiany będą bliższe rzeczywistości.
Ok Dziękuję ac cobra 427 Świetne informacje!
Często modyfikuję cięcie laserowe, ale mam zamiar wypróbować Waszą metodę, jest prostsza i przede wszystkim powtarzalna.
Mój problem pojawia się zwłaszcza po grubości 4mm.
U nas kontrolujemy w ten sposób do grubości 15mm
Witam
Jestem w tej samej sytuacji, Ac kobra robisz zagięcie na krawędzi, które modyfikujesz w szkic, a potem to powtarzasz?
Próbowałem z funkcją blachy zamknięty róg, ale to nie działa, jakieś pomysły?
Terry
Witaj Laser07,
W rzeczywistości zrobiłem go ze standardowych kawałków w mojej bibliotece, więc zrobiłem to na 4 składaniach. Jeśli zrobisz to raz i zapiszesz utwór w bibliotece, będziesz musiał go otworzyć i edytować, a następnie zapisać jako.