Zbierać

Witam, mam mały problem z funkcją w Solidworks 2014.

Jeśli masz duże drzewo budynków, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy i użyć polecenia "Zbierz", aby szybko zwinąć drzewo budynków.

Mój problem polega na tym, że mój zespół składa się z około dwudziestu podzespołów, z których każdy zawiera około 5 podzespołów, z których każdy zawiera około dziesięciu części. Kiedy rozwijam wszystkie moje drzewa budowlane, aby znaleźć część (lub gdy rozwijają się samoczynnie, gdy klikam na część w obszarze graficznym) i wykonuję polecenie "Zbierz", aby zwinąć moje drzewa budynków, tylko pierwszy podzbiór jest przewijany, tak że gdy chcę go ponownie odwinąć, Odbywa się to ze wszystkimi podzespołami, które były otwarte przed... Czy istnieje technika łączenia absolutnie wszystkich podzbiorów i ich własnych podzbiorów? Ponieważ w rezultacie tracę dużo czasu na zbieranie drzew konstrukcyjnych moich montaży...

Nie wiem, czy moje wyjaśnienie jest bardzo jasne, poproś o więcej szczegółów, jeśli nie wszystko zrozumiałeś!

Cdt

Joss

1 polubienie

Witam

O ile mi wiadomo, nie ma rozwiązania.

Uwaga: filtr wyboru znajdujący się tuż nad nim nie jest zbyt dobrze znany, ale bardzo praktyczny, gdy znasz nazwę części, której szukasz!

Edycja: jeśli nie umieścisz się na podzbiorze i klikniesz prawym przyciskiem myszy "Zbierz wszystko", to nie zadziała?

Edycja 2: małe skróty klawiaturowe SHIFT + C lub strzałka w lewo na klawiaturze również mogą zaoszczędzić czas (oczywiście jeśli wcześniej zaznaczyłeś element w drzewie).

Możesz też wyłączyć opcję "Przewiń w dół wybrany obiekt w widoku" tutaj:

Kliknij Opcje  (pasek narzędzi Standardowy) lub Narzędzia, Opcje Wybierz FeatureManager.

4 polubienia

jak pl edit 2: shift + C łączy wszystko razem. (no cóż normalnie)

2 polubienia

Witam miałem problem jakiś czas temu.

masz klawiaturę  (Shift+c).

Teraz koniec z prombleme.

Dokładnie tak, jak mówi OPIEP27  ^^.

Odpowiedziałem, zanim spojrzałem na ^^

2 polubienia

Świetnie, dziękuję :)

1 polubienie