Mam problem z licencją studencką Inventor 2016 pro version. Kiedy rysuję szkic 3D i chcę przyjść i złapać szkic innego planu, on nie może tego zrobić... bez względu na rodzaj mleka. To samo dotyczy punktów. To tak, jakby w ogóle nie istniały.
Inny przykład. Część cylindryczna z poboczem, na którym chcę utworzyć żebro: Nie można złapać powierzchni na szkicu.
Inny przykład: małe wyciągnięcie w celu narysowania sześcianu. Gdy mam już kostkę, chcę dodać narośl na jednej z twarzy. Wybieram swoją twarz, zaczynam śledzić, ale mam ochotę cofnąć się z powrotem do kąta istniejącego już pokoju. Ale to niemożliwe, to tak, jakby sześcian nie istniał.
Maszyna działa bardzo dobrze (12GB ram, patatit patata) i robię to bez problemu na moim drugim komputerze (laptopie) wyposażonym w to samo oprogramowanie.
Jakie są Wasze opinie na temat mojego problemu? Z góry dziękuję.
Wykonaj pierwszy test na objętości (na przykład sześcianie) ze szkicem 2D na osi objętości i wyświetl wycięte krawędzie (przycięte krawędzie powinny być wyświetlane w innym kolorze)
Drugi test: w Opcjach aplikacji, zakładka Szkic: zaznacz 2 pola Automatycznie rzutuj krawędź .... i krawędzie...; Na karcie Część zaznacz opcję Włącz uchwyty 3D. Powtórz test szkicu przez sześcian, a następnie na powierzchni.
Jeśli to nie zadziała, przetestuj, wybierając geometrię projektu i wybierz krawędzie (lub punkty) do rzutowania
Przetestuj również, rzutując jedną z linii swojego podstawowego szkicu...
(w wybranym projekcie 3D w szkicu 3D)
Ostatnie rozwiązanie, które widzę w tej chwili: naprawa Inventora za pomocą oprogramowania instalacyjnego.