Nadrabianie zaległości w linii szkicu lub punkcie z jednej płaszczyzny na drugą

Cze wszystkim 

Mam problem z licencją studencką Inventor 2016 pro version. Kiedy rysuję szkic 3D i chcę przyjść i złapać szkic innego planu, on nie może tego zrobić... bez względu na rodzaj mleka. To samo dotyczy punktów. To tak, jakby w ogóle nie istniały.

Inny przykład. Część cylindryczna z poboczem, na którym chcę utworzyć żebro: Nie można złapać powierzchni na szkicu. 

Inny przykład: małe wyciągnięcie w celu narysowania sześcianu. Gdy mam już kostkę, chcę dodać narośl na jednej z twarzy. Wybieram swoją twarz, zaczynam śledzić, ale mam ochotę cofnąć się z powrotem do kąta istniejącego już pokoju. Ale to niemożliwe, to tak, jakby sześcian nie istniał. 

Maszyna działa bardzo dobrze (12GB ram, patatit patata) i robię to bez problemu na moim drugim komputerze (laptopie) wyposażonym w to samo oprogramowanie. 

Jakie są Wasze opinie na temat mojego problemu? Z góry dziękuję. 

Miłego dnia 

Witam

Nie znam Inventora, ale w opcjach; Nie ma co wybierać rodzajów haczyków???

Witam, czy masz problem tylko w szkicowaniu 3d czy również w 2d?

Czy rzutujesz geometrię lub krawędzie cięcia, czy też tworzysz swój wymiar na krawędziach lub punktach zaczepienia?

W 3D i 2D...  

Szkic żebra na rewolucji jest tego konkretnym przykładem...  

"AC Cobra 247": jeśli wydaje mi się, że jest coś takiego, a szukam już od jakiegoś czasu...  

Witam

Sprawdź, czy to może Ci pomóc...

http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2016/FRA/?guid=GUID-58DD9A89-84C7-48F3-8E4E-0303E755B10F

Wykonaj pierwszy test na objętości (na przykład sześcianie) ze szkicem 2D na osi objętości i wyświetl wycięte krawędzie (przycięte krawędzie powinny być wyświetlane w innym kolorze)

Drugi test: w Opcjach aplikacji, zakładka Szkic: zaznacz 2 pola Automatycznie rzutuj krawędź ....  i krawędzie...; Na karcie Część zaznacz opcję Włącz uchwyty 3D. Powtórz test szkicu przez sześcian, a następnie na powierzchni.

Jeśli to nie zadziała, przetestuj, wybierając geometrię projektu i wybierz krawędzie (lub punkty) do rzutowania

Przetestuj również, rzutując jedną z linii swojego podstawowego szkicu...

(w wybranym projekcie 3D w szkicu 3D)

Ostatnie rozwiązanie, które widzę w tej chwili: naprawa Inventora za pomocą oprogramowania instalacyjnego.

1 polubienie

Sprawdź, czy Twoja karta graficzna jest rozpoznawana

http://www.autodesk.fr/adsk/servlet/syscert?siteID=458335&id=19240396

Miałem już taki problem z jakimś komputerem z innym logiem

@+

1 polubienie

Udało się. To było naprawdę głupie...  

Dziękuję Lolobyo, dziękuję wszystkim.