Mam problem, którego wcześniej nie miałem i nie mogę go rozwiązać (2 dni na nim).
Muszę zrobić zaokrąglony arkusz, który montuje się na leju samowyładowczym.
Arkusz ma promień początkowy 864 mm i promień końcowy 226 mm. Odległość między płaszczyznami, na których zostały utworzone promienie, wynosi 755 mm. Próbowałem to zrobić przez składanie przejściowe, ale nic nie pomaga.
Drugi promień znajduje się 524 mm za osią X od środka promienia początkowego. a punkty odsunięcia i środka mają boczne przesunięcie 116 mm.
Plik jest załączony, jeśli kiedykolwiek będziesz miał problemy ze zrozumieniem
Pracuję na Solidworks 2015 SP3.0. Naprawdę próbowałem wszystkiego, więc jeśli ktoś zna rozwiązanie, jestem za.
Uwaga: Kawałek musi być wykonany w chrupce, ponieważ używam .dxf do cięcia plazmowego i śledzenia linii gięcia
Użyłem tego rozwiązania do mojego gotowego modelu. W każdym razie dzięki za pomysł.
Ale jak mogę rozłożyć model? W rzeczywistości używam pliku .dxf, który importuję do innego oprogramowania, aby stworzyć program do wycinania i śledzenia.
Czy próbowałeś przekształcić swój gotowy element (ten, w którym użyłeś prostowania), przekształcając go w blachę, a następnie rozkładając?
Aby to zrobić, idziesz do swojego pokoju, klikasz "konwertuj na blachę" (albo druga ikona na pasku zadań, albo przez wstawienie = > blacha = > konwertuj na blachę) ... A wszystko, co musisz zrobić, to się rozłożyć.
Nie zawsze się udaje, nie jest zbyt czysto. Ale już udało mi się wydostać z kilku skomplikowanych sytuacji