Witam, jestem bardzo zirytowany responsywnością interfejsu SW. Zwłaszcza, że zmieniono mi komputer na odpowiednik, ale z Windows 10 zamiast 7. Ale może to nie mieć z tym nic wspólnego, bo w tym czasie zmieniliśmy też wersję SW , ale nie do końca w tym samym czasie, w skrócie, nie wiem skąd to może się wziąć.
A ostatnia zmiana wersji SW (17>20) niczego nie poprawiła :-/
PB pojawia się za każdym razem, gdy coś wybieram : wymiar 2D/3D, segment szkicu w 3D, w planie lub po walidacji (wprowadzeniu) danych wejściowych wymiaru. Na tym etapie SW nie przeprowadza żadnych obliczeń ani rekonstrukcji. To tylko dane wejściowe.
We wszystkich tych przypadkach zajmuje to co najmniej 1 sekundę , zanim interfejs zwróci mi rękę, aby móc połączyć resztę... Poza stresem związanym z wybijaniem rytmu co 3 lub 5 sekund, jest to dużo czasu marnowanego dziennie na czekanie, jeśli weźmiesz pod uwagę, że spędzam 4 lub 5 godzin na modelowaniu, na linii produkcyjnej, skomplikowanych kształtów, wymiarowaniu ich, ubieraniu rysunków. Ect.
Dział IT powiedział mi, że na moim stanowisku wszystko jest w porządku. Nie wierzymy w szybkość sieci, ponieważ PB jest identyczny w telepracy. Kiedy powinno być gorzej.
Jeśli ktoś ma jakiś trop, to jestem zainteresowany ;-)
Intel Xeon E5-2630v4 2,2 GHz / Nvidia Qaudro P5000 - wersja sterownika 26.21.14.3064 z dnia 05.05.2019 / Dyski Sata 512