Witam
Chciałbym zrobić dwa krany o średnicy, które będą wywiercone w środku, ale nie mogę ich zrobić poprawnie.
Czy masz rozwiązanie?
Dziękuję
Witam
Chciałbym zrobić dwa krany o średnicy, które będą wywiercone w środku, ale nie mogę ich zrobić poprawnie.
Czy masz rozwiązanie?
Dziękuję
Witam
W rzeczywistości musisz przejść do opcji "wstaw adnotację > > reprezentacji gwintu", aby wyświetlić ją jako stuknięcie na rysunku.
Witam
Jest to powtarzające się pytanie i pojawia się pytanie, czy geometria jest absolutnie użyteczna, czy też wystarczająca jest reprezentacja gwintu/gwintu. :
- Reprezentacja gwintu, użyj funkcji w adnotacji.
- Geometria, użyj funkcji skanowania usuwania materiału (profil + trajektoria)
Pozdrowienia
Dziękuję za odpowiedzi, ponieważ za pomocą kreatora wiercenia chciałem stworzyć moje dwa gwinty M5 bezpośrednio na mojej średnicy i to jest problem, ponieważ nie jest to płaska powierzchnia.
Małe wyjaśnienie, całkiem możliwe jest utworzenie kranu za pomocą kreatora wiercenia na niepłaskiej powierzchni (na przykład na osi). Aby to zrobić:
- albo przed uruchomieniem funkcji należy wybrać ścianę cylindryczną
- lub wykonujesz funkcję kreatora wiercenia, a następnie, gdy przejdziesz do zakładki "Pozycja", aby utworzyć swój punkt, wybierasz "Szkic 3D".
Pozdrowienia
Za pomocą kreatora wiercenia zrobiłem moje dwa otwory, a następnie reprezentację gwintu i dobrze, że działa.
Dziękuję za pomoc.
Witam
Dlaczego powinniśmy mieć płaską twarz?
W pomocy przy wierceniu dostępny jest tryb szkicu 3D (od SW 2011 lub 2012), który umożliwia wiercenie powierzchni cylindrycznej lub innej.
Z której wersji SolidWorks korzystasz?
@+
@Coyote: spójrz na już opublikowane odpowiedzi!
Solidworks 2013 Premium
@jmsavoyat, przepraszam, ale ponieważ w Lynkoa nie ma automatycznego odświeżania, po otwarciu pytania nie widzisz na żywo odpowiedzi innych osób, gdy piszesz swoje...
Prośba o ulepszenie dla lynkoa.
@+
Proszę wskazać najlepszą odpowiedź!
Witam
Mała dodatkowa sugestia
Utwórz płaszczyznę styczną do walca, a następnie kreatora wierteł
Osobiście wypróbuję poprzednią odpowiedź, aby sprawdzić, czy jest bardziej praktyczna
Oto część, którą chcę utworzyć w Solidworks (jako załącznik).
To bardzo prosta część, ale blokują mnie tylko gwinty, które muszą być wyrównane z płaską.
Witam
Nie rozumiem, co Cię blokuje?
Wszystko, co musisz zrobić, to utworzyć otwory na powierzchni cylindrycznej w szkicu 3D z 2 punktami, związać te 2 punkty na płaszczyźnie i zwymiarować je.
Załączam sztukę!
@+
Dziękuję
Jestem nowy w Solidworks i myślę, że trochę mnie bolała głowa z powodu realizacji jego kranów.