Pozostawia opcję, dla mnie nie ma zawieszania się na sprzęcie, po prostu jeśli sterownik nie jest rozpoznawany, nie aktywuje określonego trybu graficznego (bo nie jest to możliwe), jak w niektórych grach, nawiasem mówiąc, sterownik nie rozpoznał dla niego żadnej karty graficznej lub emulował przez proc, więc nie ma akceleracji sprzętowej. (Nawet jeśli w końcu karta jest nowa i może być potężniejsza niż stara karta Pro.
Moja karta graficzna nie jest już certyfikowana na sw2023 i nadal działa od czasu do czasu z błędami graficznymi (ekran oprogramowania).
Tak, istnieje powiązanie z modelem karty, przynajmniej w celu poprawy antyaliasingu i wydajności. Na GTX1080 po aktualizacji (automatycznej dzięki aktualizacji windowsa) sterownika, NVidia zmieniła nazwę karty, ale oczywiście ciężko (FW?) bo nawet powrót do poprzedniego sterownika nigdy nie był w stanie otrzeźwić tych opcji w oprogramowaniu, które nie przeszło żadnej aktualizacji. I od tego czasu żaden Geforce nie pozwala na takie opcje.
Antyaliasing działał doskonale i nigdy nie miałem błędu graficznego.
I żeby to się utrzymało pomimo obniżenia wersji sterownika, SW nie opiera się tylko na tym.
Cześć ludzie!
Temat wydaje mi się ciekawy.
Byłbym również bardzo sfrustrowany, gdybym musiał kupować " profesjonalny ", a zatem zbyt drogi sprzęt, podczas gdy z doświadczenia wiem, że sprzęt " dla ogółu społeczeństwa " lub " gracza " wykonuje pracę przy niektórych zadaniach.
Teraz mam do Was pytanie:
aktywuj REALVIEW dla niecertyfikowanych kart graficznych, mam go już dzięki następującemu samouczkowi (nawiasem mówiąc, bardzo dobrze zrobione):
ale czy istnieje ten sam rodzaj manipulacji dla SOLIDWORKS VISUALIZE?
Mam poważne problemy z wydajnością i prawie systematyczne awarie z innym komputerem.
Powiedziałbym, że nie, Realview i Vizualize w ogóle nie używają tego samego typu obliczeń...
podsumowując (bardzo) z grubsza, " Relview " to tylko zarządzanie oświetleniem i odbiciem, podczas gdy Vizualize opiera się na facetyzacji wektorowej.
dlatego Vizualize zaleca aktywację trybu " CUDA " karty graficznej.
Frustrujące będzie to, że karty graficzne ze sterownikami " CUDA " zostały pierwotnie opracowane dla " gier " z renderowaniem / zarządzaniem oświetleniem w czasie rzeczywistym... i są one obecnie również wykorzystywane do obliczeń " generatywnych sztucznej inteligencji"
Tak, w ten sam sposób, w jaki kopanie kryptowalut całkowicie zgniło w tym segmencie dla najskromniejszych giełd i innych biednych małych graczy, dla których początkowo było przeznaczone...
Cześć @twathle
A priori wydaje się, że @pierre.mihailovic postępował zgodnie z tym samouczkiem lub jego odpowiednikiem, ale intryguje mnie to, że mówi
Bo z mojej strony nigdy nie miałem problemu z tą metodą.
Chyba, że przez " rendering " ma na myśli renderowanie Photoview360, w którym to przypadku jest to normalne. Realview zajmuje się tylko renderowaniem rzutni w czasie rzeczywistym.
Witam wszystkich,
To znowu ja mam ten sam problem z ponownym włączeniem RealView (to ten, który tworzy dynamiczne renderingi, a nie PhotoView, który daje statyczne renderingi w konkretnym oknie).
Ale od tego czasu mam Dell Precision 7780 z kartą ada NVIDIA RTX 4000 o pojemności 12 GB, SolidWorks z certyfikatem sterownika R535.
Pierwsze uruchomienie oprogramowania (2019 SP5.0), brak RealView. Następnie postępowałem zgodnie z samouczkiem cytowanym powyżej przez Twathle, RealView nie pojawił się w menu. Znalazłem inny samouczek wskazujący na nieco inną manipulację (https://www.youtube.com/watch?v=fjGsd9AXVQM), tam RealView jest dostępny w menu, ale pozostaje nieaktywny, nic się nie dzieje, gdy go wybieram, renderowanie jest nadal podstawowe.
W opcjach systemu oprogramowania w rozdziale Wydajność, pole " Emuluj funkcje OpenGL " jest wyszarzone...
Czytałem w necie, że niektóre ostatnie karty, nawet te certyfikowane, mogą się zaciąć i że trzeba znaleźć innego sterownika.
Zrobię się zrzędliwy.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł?
Dziękuję i życzę miłego dnia
Witam
Czy zainstalowałeś poprawkę zalecaną przez oprogramowanie, aby karta mogła być użyteczna w SW2019?
Certyfikacja sprzętu | SOLIDWORKS (Solidworks)
Bądź jednak ostrożny:
Solidworks certyfikuje kartę Nvidia RTX 4000, ale niekoniecznie RTX 4000 ada , które nie są oparte na tych samych technologiach (karty " ada " są głównie przeznaczone do gier).
(Według tej strony, rzeczywisty widok jest skuteczny ze sterownikiem 537.3 / Ryzen 5800x)
Chciałbym jednak dodatkowo dodać propozycję @Cyril_f dla wtyczki Solidworks (nie zapominając o wyłączeniu opcji " Poprawiona wydajność grafiki" w ustawieniach Solidworks: Opcja systemowa / Wydajność...
Witam
Wersje ada są certyfikowane dla oprogramowania
Szczególnie widzę, że RTX Ada jest certyfikowany dla innych (przyszłych) wersji niż 2019.
RTX 4000 jest certyfikowany od SW2022 nie wcześniej.
https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/
To samo dotyczy wieży, ale jest ona oczywiście mniej problematyczna.
Nic więc dziwnego, że działa słabo.
Do zobaczenia, ale w pliku informacji o wydaniu nie jest określona wersja ada lub nie. Tylko gama RTX, więc mimo to testuję. Ale hej, rok 2019 zaczyna robić dużą lukę pod względem wersji
Witam @Maclane
Dzięki za benchmark. Nie wiesz, czy wersja 2024 SPECapc jest kompatybilna z poprzednimi wersjami SW (2020)? A może musisz mieć rocznik 2020?
(Jeśli ktoś szuka 2020, to jest tutaj: SPECapc dla Solidworks 2020 Benchmark )
Dobry wieczór i wielkie podziękowania dla Cyril.f, plaster działa idealnie. Przy dużych tysiącach euro za stację miałbym trochę kłopotów z wyjaśnieniem, że to nadal nie jest ta właściwa. Tak, od 2019 do 2024 roku to luka, ale też kilka dodatkowych euro, niekoniecznie uzasadnionych, z wyjątkiem kompatybilności wersji.
Dziękuję również Maclane'owi za zapoznanie mnie ze wspaniałym czasownikiem plussoyer. Od teraz będę mniej głupi.
Bądź ostrożny z użyciem czasownika plussoyer, jeśli spotkasz Victora H lub pana Poquelina, mogą cię nie zrozumieć
Szacunek dla języka stał się tym, czym jest, gdyby urodziły się w naszych czasach, nigdy by nie istniały.
Ktoś jest zainteresowany nową stacją roboczą?
Zamówiłem 2 stacje robocze, ale firma zbankrutowała, więc urządzenia nigdy nie zostały dostarczone.
Specyfikacje:
Stacja robocza TERRA
Procesor: Intel Xeon W-2223
32 GB pamięci DDR4 ECC
Dysk MvMe Samsung PM9A1 o pojemności 1 TB
PNY 16GB RTX A4000 4xDP
Procesor Arktyczna zamrażarka płynów
Nowiutki! Wystawiony na sprzedaż przed bankructwem.
Cena: 2795€ z VAT. (możliwa faktura)
Pytać? info@cyberware.be
Pozdrawiam
Oprogramowanie cybernetyczne