Karta graficzna Realview

Pozostawia opcję, dla mnie nie ma zawieszania się na sprzęcie, po prostu jeśli sterownik nie jest rozpoznawany, nie aktywuje określonego trybu graficznego (bo nie jest to możliwe), jak w niektórych grach, nawiasem mówiąc, sterownik nie rozpoznał dla niego żadnej karty graficznej lub emulował przez proc, więc nie ma akceleracji sprzętowej. (Nawet jeśli w końcu karta jest nowa i może być potężniejsza niż stara karta Pro.
Moja karta graficzna nie jest już certyfikowana na sw2023 i nadal działa od czasu do czasu z błędami graficznymi (ekran oprogramowania).

Tak, istnieje powiązanie z modelem karty, przynajmniej w celu poprawy antyaliasingu i wydajności. Na GTX1080 po aktualizacji (automatycznej :unamused: dzięki aktualizacji windowsa) sterownika, NVidia zmieniła nazwę karty, ale oczywiście ciężko (FW?) bo nawet powrót do poprzedniego sterownika nigdy nie był w stanie otrzeźwić tych opcji w oprogramowaniu, które nie przeszło żadnej aktualizacji. I od tego czasu żaden Geforce nie pozwala na takie opcje.

Antyaliasing działał doskonale i nigdy nie miałem błędu graficznego.
I żeby to się utrzymało pomimo obniżenia wersji sterownika, SW nie opiera się tylko na tym.

Cześć ludzie!

Temat wydaje mi się ciekawy.
Byłbym również bardzo sfrustrowany, gdybym musiał kupować " profesjonalny ", a zatem zbyt drogi sprzęt, podczas gdy z doświadczenia wiem, że sprzęt " dla ogółu społeczeństwa " lub " gracza " wykonuje pracę przy niektórych zadaniach.

Teraz mam do Was pytanie:
aktywuj REALVIEW dla niecertyfikowanych kart graficznych, mam go już dzięki następującemu samouczkowi (nawiasem mówiąc, bardzo dobrze zrobione):

ale czy istnieje ten sam rodzaj manipulacji dla SOLIDWORKS VISUALIZE?
Mam poważne problemy z wydajnością i prawie systematyczne awarie z innym komputerem.

Powiedziałbym, że nie, Realview i Vizualize w ogóle nie używają tego samego typu obliczeń...
podsumowując (bardzo) z grubsza, " Relview " to tylko zarządzanie oświetleniem i odbiciem, podczas gdy Vizualize opiera się na facetyzacji wektorowej.
dlatego Vizualize zaleca aktywację trybu " CUDA " karty graficznej.

Frustrujące będzie to, że karty graficzne ze sterownikami " CUDA " zostały pierwotnie opracowane dla " gier " z renderowaniem / zarządzaniem oświetleniem w czasie rzeczywistym... i są one obecnie również wykorzystywane do obliczeń " generatywnych sztucznej inteligencji"

1 polubienie

Tak, w ten sam sposób, w jaki kopanie kryptowalut całkowicie zgniło w tym segmencie dla najskromniejszych giełd i innych biednych małych graczy, dla których początkowo było przeznaczone...

Cześć @twathle
A priori wydaje się, że @pierre.mihailovic postępował zgodnie z tym samouczkiem lub jego odpowiednikiem, ale intryguje mnie to, że mówi

Bo z mojej strony nigdy nie miałem problemu z tą metodą.

Chyba, że przez " rendering " ma na myśli renderowanie Photoview360, w którym to przypadku jest to normalne. Realview zajmuje się tylko renderowaniem rzutni w czasie rzeczywistym.

Witam wszystkich,
To znowu ja mam ten sam problem z ponownym włączeniem RealView (to ten, który tworzy dynamiczne renderingi, a nie PhotoView, który daje statyczne renderingi w konkretnym oknie).
Ale od tego czasu mam Dell Precision 7780 z kartą ada NVIDIA RTX 4000 o pojemności 12 GB, SolidWorks z certyfikatem sterownika R535.
Pierwsze uruchomienie oprogramowania (2019 SP5.0), brak RealView. Następnie postępowałem zgodnie z samouczkiem cytowanym powyżej przez Twathle, RealView nie pojawił się w menu. Znalazłem inny samouczek wskazujący na nieco inną manipulację (https://www.youtube.com/watch?v=fjGsd9AXVQM), tam RealView jest dostępny w menu, ale pozostaje nieaktywny, nic się nie dzieje, gdy go wybieram, renderowanie jest nadal podstawowe.
W opcjach systemu oprogramowania w rozdziale Wydajność, pole " Emuluj funkcje OpenGL " jest wyszarzone...
Czytałem w necie, że niektóre ostatnie karty, nawet te certyfikowane, mogą się zaciąć i że trzeba znaleźć innego sterownika.
Zrobię się zrzędliwy.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł?
Dziękuję i życzę miłego dnia

Witam

Czy zainstalowałeś poprawkę zalecaną przez oprogramowanie, aby karta mogła być użyteczna w SW2019?
Certyfikacja sprzętu | SOLIDWORKS (Solidworks)

3 polubienia

Bądź jednak ostrożny:

Solidworks certyfikuje kartę Nvidia RTX 4000, ale niekoniecznie RTX 4000 ada , które nie są oparte na tych samych technologiach (karty " ada " są głównie przeznaczone do gier).

(Według tej strony, rzeczywisty widok jest skuteczny ze sterownikiem 537.3 / Ryzen 5800x)

Chciałbym jednak dodatkowo dodać propozycję @Cyril_f dla wtyczki Solidworks (nie zapominając o wyłączeniu opcji " Poprawiona wydajność grafiki" w ustawieniach Solidworks: Opcja systemowa / Wydajność...

2 polubienia

Witam

Wersje ada są certyfikowane dla oprogramowania

1 polubienie

Szczególnie widzę, że RTX Ada jest certyfikowany dla innych (przyszłych) wersji niż 2019.
RTX 4000 jest certyfikowany od SW2022 nie wcześniej.
https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/

To samo dotyczy wieży, ale jest ona oczywiście mniej problematyczna.

Nic więc dziwnego, że działa słabo.

1 polubienie

Do zobaczenia, ale w pliku informacji o wydaniu nie jest określona wersja ada lub nie. Tylko gama RTX, więc mimo to testuję. Ale hej, rok 2019 zaczyna robić dużą lukę pod względem wersji

2 polubienia

Witam @Maclane

Dzięki za benchmark. Nie wiesz, czy wersja 2024 SPECapc jest kompatybilna z poprzednimi wersjami SW (2020)? A może musisz mieć rocznik 2020?

(Jeśli ktoś szuka 2020, to jest tutaj: SPECapc dla Solidworks 2020 Benchmark )

1 polubienie

Dobry wieczór i wielkie podziękowania dla Cyril.f, plaster działa idealnie. Przy dużych tysiącach euro za stację miałbym trochę kłopotów z wyjaśnieniem, że to nadal nie jest ta właściwa. Tak, od 2019 do 2024 roku to luka, ale też kilka dodatkowych euro, niekoniecznie uzasadnionych, z wyjątkiem kompatybilności wersji.
Dziękuję również Maclane'owi za zapoznanie mnie ze wspaniałym czasownikiem plussoyer. Od teraz będę mniej głupi.

2 polubienia

Bądź ostrożny z użyciem czasownika plussoyer, jeśli spotkasz Victora H lub pana Poquelina, mogą cię nie zrozumieć :rofl:

2 polubienia

Szacunek dla języka stał się tym, czym jest, gdyby urodziły się w naszych czasach, nigdy by nie istniały. :point_up::weary:

Ktoś jest zainteresowany nową stacją roboczą?
Zamówiłem 2 stacje robocze, ale firma zbankrutowała, więc urządzenia nigdy nie zostały dostarczone.

Specyfikacje:
Stacja robocza TERRA
Procesor: Intel Xeon W-2223
32 GB pamięci DDR4 ECC
Dysk MvMe Samsung PM9A1 o pojemności 1 TB
PNY 16GB RTX A4000 4xDP
Procesor Arktyczna zamrażarka płynów

Nowiutki! Wystawiony na sprzedaż przed bankructwem.
Cena: 2795€ z VAT. (możliwa faktura)

Pytać? info@cyberware.be

Pozdrawiam
Oprogramowanie cybernetyczne