Szukaj biblioteki łożysk i pierścieni osadczych

Witam

Szukam biblioteki łożysk i pierścieni osadczych, aby nie musieć ich systematycznie pobierać na Tracepart.

Nie mogłem go znaleźć na partcommunity. Czy ktoś to ma? Czy byłby na tyle uprzejmy, by się nim podzielić?

Witam. Zajrzyj do swojej biblioteki projektów. Wersja osobista 2018 sp4.

capture_solid.jpg
1 polubienie

https://www.traceparts.com/fr

1 polubienie

Dobry wieczór masz

Emile Maurin i Michaud-Chailly (łącznie z łożyskami)

Przekładnie jurysdykcji pracy (łożyska i inne)

Bossard

Uśmiech do pierścieni oporowych

Prawie wszyscy dostawcy udostępniają CAD, ale bądź ostrożny, wymiary są czasami fantazyjne, więc sprawdź wymiary proponowanego modelu.

Pozdrowienia

1 polubienie

Jesteś klientem Mycadservices, więc wystarczy, że przejdziesz do Lynkoa w menu biblioteki Visiativ, a następnie w

Różne elementy mechaniczne

Zaletą jest to, że masz skonfigurowaną część i możesz dodać własne właściwości w rodzinie części (kod artykułu specyficzny dla Twojej firmy lub inny)

4 polubienia

Nie chcę już przechodzić przez tracepart, zbyt długo do pobrania, rozpakowania, zaimportowania do SW.

Szukam biblioteki z jedną częścią na rozmiar i że możemy zastąpić komponent bez konieczności wymiany ograniczeń montażu.

Aktywowałem program Toolbox. Znajduję modele łożysk i pierścieni osadczych, ale tylko jednego elementu i bez stołu rodzinnego. Jak to działa?

Dziękuję SBADenis. Rozumiem pierścienie pierścieniowe. To są konfiguracje, ale zamierzam je rozbić.

Nie ma żadnych namiarów,  zamierzam użyć mycad MISUMI.  Jest bardzo praktyczny, ale brakuje w nim pierścieni osadczych.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

No cóż!   @yve !

W linkach, które ci podałem, masz w E. Maurin dokładnie to, co opisujesz.

Pozdrowienia

Jeśli chodzi o łożyska, są one dostępne:

https://www.lynkoa.com/contenu/biblioth%C3%A8que-de-roulements-et-but%C3%A9es-%C3%A0-billes-ou-rouleaux-1

(lub strona 11)

1 polubienie

Dzięki za łożyska.

Pierścienie uszczelniające otworu dostałem z biblioteki "różne elementy mechaniczne", są błędne. Nastąpiło odwrócenie między wymiarem przejścia wewnętrznego a średnicą zewnętrzną.

1 polubienie

Może trzeba to zaznaczyć, że odzyskałem swój kilka lat temu i nie pamiętam pomyłki na tym poziomie.