Cze wszystkim
Właśnie powierzyliśmy b.e. (czyli mnie) duży nakład pracy nad instrukcją obsługi, która jest dostarczana z naszymi produktami.
My (SOFRACA) jesteśmy małym producentem (poniżej 15 osób) wielu produktów z różnych zakresów dotyczących małych restauracji, barów z przekąskami i targów.
Sytuacja, którą odbudowuję, to kilkadziesiąt indywidualnych instrukcji obsługi (format Word) do poprawienia i przeformatowania, zgodnie z ewolucją tekstów regulacyjnych narzuconych przez standardy naszego zawodu.
Podręczniki użytkownika składają się ze zbędnych akapitów, czasami z kilkoma odmianami składni, z formatami znaków, których należy przestrzegać itp., a regularne otwieranie każdego dokumentu i indywidualnie, aby czasami wprowadzić tę samą modyfikację, jest żmudnym zadaniem.
Czy znasz "Instrukcję obsługi" CAD?
Rozumiem przez to oprogramowanie, aplikację pozwalającą na projektowanie dokumentów łączących tekst i grafikę, zarządzanie bazą akapitów i tekstów, z, jeśli to możliwe, interaktywnym modelem w układzie (pozostaje aktywny na wygenerowanych plikach).
Nie mam też takiej samej liczby standardowych akapitów, może się zdarzyć, że mam większą różnorodność akapitów "Instalacja", ponieważ jest to bardziej szczegółowe niż akapity "ostrożne użytkowanie", które są bardziej powszechne dla kilku urządzeń.
Jak działa dział dokumentacji w Państwa firmach?
Bardzo dziękuję za pomoc, której mogliście mi udzielić w moich poszukiwaniach.