Witam
Poszukuję krzywych zmęczeniowych do wykonywania liniowych symulacji zmęczeniowych.
te oferowane w SW simulation Pro pozostają bardzo standardowe.
czy można je znaleźć na stronie internetowej usługi Mycad? czy gdzie indziej? materiały to stal nierdzewna Au4G, S235 i 316L.....
Pozdrawiam.
FG
Dobry wieczór @FG
Domyślam się, że o tym wiesz
http://help.solidworks.com/2016/French/SolidWorks/cworks/t_External_File_Format.htm?id=106d1f6063ed4f3681bb1ff5178aab46#Pg0
Ale prawdopodobnie najprościej jest, ponieważ masz licencję PRO, prawdopodobnie oznacza to, że jesteś w trakcie konserwacji, więc to od Twojego VAR-u zależy, czy znajdziesz informacje z SW. Chyba, że krzepki facet z Visiativ jest tak na swoim komputerze i wchodzi na forum ;-)
W przeciwnym razie spróbuj na amerykańskim forum, gdzie jest więcej osób zajmujących się symulacją, niż na naszym francuskim forum.
Pozdrowienia
Jeśli jesteś abonentem CETIM, mają oni dane wyjściowe:
Materiały o dużej liczbie cykli – dane dotyczące zmęczenia – czerwiec 2018 r.
https://www.cetim.fr/mecatheque/Mecatheque/Resultats-d-actions-collectives/Donnees-Materiaux-Fatigue-a-grand-nombre-de-cycles-juin-2018
Materiały o niskiej liczbie cykli – dane zmęczeniowe – październik 2018 r.
W przeciwnym razie dobre wyszukiwanie w google z nazwą Twojego materiału (i na przykład amerykańskimi odpowiednikami) w języku francuskim i/lub angielskim i masz dużą szansę natknąć się na wyniki pracy dyplomowej lub dane producenta.
1 polubienie
Witam was oboje i dziękuję za wasze opinie.
Froussel, rzeczywiście załamałem się na krzywych CETIM. Nie jestem członkiem, ale w mojej sieci mogę kogoś znaleźć.
zozo_mp, krzepkie maouss z Visiativ ..... no cóż... Jeszcze go nie widziałem i mimo moich maili wysłanych na ten temat do sprzedawcy, musi być głuchy... Nie świetnie.
I tak, jestem w trakcie konserwacji wersji Simul Pro 2019.
FaGa powiedział:
Witaj @GFI technologii
Nie daj się zwieść , masz licencję PRO, która jest bardzo, bardzo droga, a utrzymanie licencji PRO jest również bardzo drogie: więc skoro jesteś w trakcie konserwacji, to od gorącej linii zależy, czy rozwiążesz swój PB.
Jeśli infolinia, która w zasadzie jest fajna (nie zawsze, ale to już inna historia), jeśli nie chcą lub nie mogą, to trzeba się wspinać. Wysyłasz swojego szefa do kopalni węgla, a on wzywa sprzedawcę i daje mu jasno do zrozumienia, że w przeciwnym razie przetnie sobie gonady. Jeśli sprzedawca gra śpiącą kobietę, którą twój szef nazywa szefem Visiativ.
Ogólnie rzecz biorąc, sprawy rozwiązują się jakby cudem, bez pójścia do Lourdes lub przez spalenie świec do św. Rity, patronki rozpaczliwych spraw ;-) ;-) ;-) ;-)
Pozdrowienia