Wyszukiwanie plików tymczasowych oprogramowania

Witam
Temat, który regularnie mnie dotyka.

Kiedy otwierasz szablon za pomocą oprogramowania, tworzy on pliki tymczasowe o nazwach zaczynających się od "~$".
W przypadku awarii pliki te zwykle nie są usuwane, a jeśli uruchomisz wyszukiwanie w eksploratorze plików, na przykład za pomocą "~$*", nawet jeśli aktywujesz widoczność ukrytych/systemowych plików, nie wyjdą.

Istnieje SolidworksRx, ale w najlepszym razie zajmuje się tylko jednym katalogiem na raz, a ponadto bez pojęcia rekurencji.

Jak to zrobić?

Witam

Zamiast tego spróbuj wyszukać *$* lub *$*.sldprt , aby kierować więcej reklam.

Witam;

Zamiast korzystać z funkcji wyszukiwania w Eksploratorze Windows (która jest godna ubolewania, bardzo powolna i bardzo chciwa pod względem zasobów systemowych), używam oprogramowania "Wszystko".
Dostępne tutaj: https://www.voidtools.com/
Jest ultraszybki i wygodny do badań. ("Wszystko" generuje własną bazę danych).
Uwaga: strona jest w języku angielskim, ale oprogramowanie można skonfigurować w języku francuskim (między innymi))
Pozdrowienia.

1 polubienie

@Maclane: Możesz także skonfigurować system Windows do indeksowania zawartości, którą chcesz zindeksować. Musi być prawie taki sam jak twoje oprogramowanie

@stefbeno: po prostu przejdź do ustawień oprogramowania, aby dowiedzieć się, gdzie przechowywane są pliki tymczasowe (w zakładce kopia zapasowa/odzyskiwanie: wiersz automatycznego zapisywania folderu). Domyślnie powinno to być coś w rodzaju C:\Users\Twoja nazwa użytkownika\AppData\Local\TempFileBackupSW\

Moje ~$ znajdują się w tym samym folderze co plik projektu. Nie mogę powiedzieć, czy zmieniłem ten wybór, czy jest to ustawienie domyślne.

@froussel: To prawda, ale kiedy wybrałem bardzo wolne wyszukiwanie w systemie Windows i prawie natychmiastowe (i w pełni konfigurowalne), mój wybór został szybko dokonany. (Zwłaszcza podczas pracy na serwerach).

@froussel: Moje pliki znajdują się w tym samym folderze co oryginalny plik, niezależnie od folderu automatycznego zapisywania, nie powinien być taki sam.

@Sylk: Obawiam się, że *$* nie jest wystarczająco dyskryminujące, zwłaszcza z * na początku, na limicie ?$*.sld*, do przetestowania.
Musisz także wykonać test w wierszu poleceń: dir ~$*.sld* .

@Maclane: a priori moje katalogi robocze są indeksowane przez system Windows. Z drugiej strony, jeśli mogę uniknąć dodatkowego oprogramowania, to jest mi w porządku, staramy się ograniczyć obciążenie maszyn.

Tylda (~) w twoim wyszukiwaniu nic nie da. *$*.sld* będzie działać idealnie ;)

Po wypróbowaniu działa idealnie, dziękuję @Sylk 
Musisz tylko sprawdzić, czy wyświetlanie chronionych plików systemu Windows jest włączone.

1 polubienie