Wyszukiwanie szablonów oprogramowania

WŁAŚCIWOŚCI NIESTANDARDOWE

SW mówi mi, że nie może znaleźć pliku właściwości niestandardowych (patrz żółte okno), mimo że istnieje (patrz okno nakładki).

NOWY PLIK

SW otwiera okno 'nowy dokument SOLIDWORKS', w którym znajdują się 2 zakładki Modele. Nie obejmuje szablonów, które stworzyłem i których ścieżkę zdefiniowałem w opcjach systemu / lokalizacji pliku

problemes_sw.docx

Witam

Pamiętaj, aby wybrać opcję "Plik właściwości niestandardowych" w opcjach, aby wskazać ścieżkę.

Jeśli chodzi o pierwszy punkt, to normalne.

Wygląda w folderze "plik właściwości niestandardowych", a twoje okno pokazuje folder "właściwości niestandardowe", ponadto nazwa pliku prtprp nie jest taka sama, jak ta żądana przez SW...

3 polubienia

Czy to działało wcześniej?

Oczywiście, jeśli nazwy plików zostały zmienione, to nie zadziała

Pascal znalazł 2 błędy: zmieniono ścieżkę i nazwę pliku

1 polubienie

Witaj Pascal,

Aby pójść dalej :

1°/ Jeśli dobrze rozumiem, katalog, w którym znajduje się plik właściwości niestandardowych, powinien nazywać się " Plik właściwości niestandardowych", a nie "Właściwości niestandardowe".

2°/ Jaką nazwę powinienem nadać plikowi właściwości niestandardowych (.prtprp), który SW rozpozna?

Oliwka

Najwyraźniej twoja ścieżka nie jest już dobra, wróć do opcji systemowej / lokalizacji pliku i dla pliku właściwości niestandardowych musisz dodać, aby wskazać poprawną ścieżkę do pliku.

A dla twojego punktu 2 możesz nadać dowolną nazwę swojemu plikowi, ale lokalizacja plików musi być dobrze wypełniona i nie wolno przenosić go z lokalizacji, w przeciwnym razie utraci link.