Wyszukaj palec wskazujący do blokowania obracającego się przedmiotu obrabianego

Cze wszystkim

Szukam palca wskazującego, który chcę włożyć między dwie części, stałą (strona rączki palca) i obrotową (strona palca).

Część obrotowa będzie składała się z rowka umożliwiającego obrót, moim zmartwieniem jest palec wskazujący, nie mogę znaleźć palca, który pozwala w pozycji zamkniętej na zablokowanie poprzez ściśnięcie mojej części obrotowej...

Z góry dziękuję.

Witam @  RasDessin14 

Uh!! Ben!!! Twoja prośba nie jest jasna. kiedy powiesz ([ palec, który pozwala w pozycji zamykającej na zablokowanie poprzez ściśnięcie mojego obrotowego elementu ])

Spójrz na E.Maurin, gdzie masz wiele modeli kształtów i z urządzeniem blokującym w pozycji otwartej lub zamkniętej

https://composants.emile-maurin.fr/fr/elements-standard-mecaniques/elements-standard-mecaniques//centrage_e/serie-32_e/type_322_e
Osobiście wykorzystałem ponad 130 z nich do projektu otwartego dla publiczności (uchodzącego za łamacz żelaza) i bez uszkodzeń, nad którymi mógłbym ubolewać przez lata.
https://composants.emile-maurin.fr/fr/doigt-indexage-came-avec-goupille-position-rentree-32-60

Jeśli źle zrozumiałem Twoją potrzebę, pomóż nam lepiej zrozumieć Twoją potrzebę ;-)

Pozdrowienia

4 polubienia

Hello@Zozo_mp

Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź,

Nie szukam jednak palca wskazującego samego w sobie, ale przeformułowując moje pytanie, zamiast wychodzącego haka, wolałbym podkładkę lub coś płaskiego, co pozwoli mi zablokować obracającą się część. Jeśli to nie jest zrozumiałe, jutro rano zrobię mały schemat ;) Warto trochę diagramu niż długie wyjaśnienie ahah

1 polubienie

@RasDessin14

Acc!! Poczekajmy na Twój mały rysunek.

W międzyczasie, jaką różnicę robisz między tym, czego szukasz, a  klasycznym konikiem polnym, z których niektóre są dobre w blokowaniu rotacji.

Pozdrowienia

3 polubienia

Na ten czas wszystko jest w porządku, @Zozo_mp, i tak dziękuję za pomoc, skończyło się na tym, że użyłem palca wskazującego i w końcu szukałem dźwigni krzywki do kompresji części^^

1 polubienie