Witam
Poszukuję studenta wzornictwa przemysłowego z oprogramowaniem CAD lub AutoCAD do wykonywania rysunków części w regionie paryskim.
Rekompensata finansowa za wykonaną pracę
picard_kroline_25@hotmail.fr
Dziękuję
Witam
Poszukuję studenta wzornictwa przemysłowego z oprogramowaniem CAD lub AutoCAD do wykonywania rysunków części w regionie paryskim.
Rekompensata finansowa za wykonaną pracę
picard_kroline_25@hotmail.fr
Dziękuję
Witam
Takie ogłoszenia nie powinny być zamieszczane na forum.
W tym celu planowana jest grupa: http://www.lynkoa.com/groupes/postes-cao-pourvoir
Myślę, że będziesz musiał podać szczegóły: Wymagane oprogramowanie, czas trwania...
Wydaje mi się, że jest to bardzo nielegalne.
Oznacza to, że stażysta będzie musiał wykonywać pracę przemysłową z licencją studencką => całkowicie poza prawem !
Nie szukam stażysty, ale studenta, który chce zarobić trochę pieniędzy, aby zrobić mi wzór przemysłowy w CAD, ponieważ nie znam tego oprogramowania!
Jeśli posiadasz oprogramowanie, nie ma obaw i zapraszam do zamieszczenia ogłoszenia na linku udostępnionym przez @Remrem.
Chociaż cóż, etyczna strona tej sprawy wprawia mnie w zakłopotanie. Zwłaszcza, że uczeń jest studentem: będzie wiedział, jak Ci pomóc... Ale powodzenia, jeśli masz jakieś przeróbki do zrobienia w przyszłości.
Z drugiej strony, jeśli nie jesteś właścicielem oprogramowania i polegasz na uczniu, który je dostarczy, możesz zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej. Rzeczywiście, masz do wyboru trzy opcje:
1) Legalnie posiada wersję industri, nie ma dla ciebie żadnych problemów. Ale biorąc pod uwagę cenę oprogramowania, jest dobrze sytuowany i prawdopodobnie nie będzie szukał małej pracy.
2) Jest jego prawnym właścicielem, ale jest to wersja studencka (cóż, dla Autocada, nie jestem pewien, czy nadal jest zrobiona?). Wersja studencka jest wykonana tak, aby kursanci mogli na niej trenować... Nie daje dostępu do wszystkich opcji. A przede wszystkim nie pozwala na pracę w klasztorze. (Jeśli pewnego dnia zostaniesz sprawdzony, będziesz musiał przedstawić dowód, że posiadasz tę licencję)
3) Uczeń posiada wersję pro ... Na pewno zostanie zhakowany. Pojawi się wtedy wysoka grzywna, a także zaległości. Nie myśl, że zdarza się to tylko innym, widziałem to dwa razy w mojej krótkiej karierze! Jedna z dwóch firm musiała zamknąć swoje podwoje, ponieważ nie było jej stać na udźwignięcie kwoty grzywny
Witam
Zgadzam się z moimi towarzyszami. A jeśli masz oprogramowanie, wskaż, które z nich, lepiej ukierunkować swoją prośbę! Zwróć uwagę, że Twoje zapytanie jest mylące: "Szukam studenta wzornictwa przemysłowego z oprogramowaniem CAD lub autocad".
Inna sprawa, że jeśli Twoja prośba jest poważna (prawna), to nie tylko student może na nią odpowiedzieć: może to zrobić na przykład osoba prowadząca własną działalność gospodarczą.
Pozdrowienia
Ponieważ naprawdę myślisz, że wyzwania Lynkoa są tworzone tylko za pomocą niepirackiego oprogramowania!
Będę więc ostrożny co do konsekwencji, jakie może to mieć dla Lynkoa...
To powiedziawszy, wracając do tematu, jest to bardzo graniczna prośba.
Osobiście wyzwanie, które wykonuję w przerwie na lunch w pracy. Więc nie jest piracki (z drugiej strony, witam sprzeniewierzenie majątku społecznościowego^^)