Chcę spełnić marzenie, jakim jest odrestaurowanie kabrioletu VW Cox. Przed dokonaniem zakupu chciałbym znaleźć modele 3D w dowolnym oprogramowaniu, a jeśli to się nie uda, uruchomić wyzwanie dla społeczności. Wszyscy razem możemy sprawić, że ten projekt zakończy się sukcesem.
Przymierzałem już inne modele samochodów i prawdą jest, że to bardzo pomaga, po tym jak prawdą jest, że w twoim przypadku nie zamierzamy robić pixelartu (ani mangacar dla rodzin tego typu rzeczy), więc nadal będziemy mieli dużo pracy.
Myślę, że najrozsądniejszą rzeczą jest połączenie tych dwóch rozwiązań, tj . wziąć wcześniej istniejący model na grabcab, wstawić plany karmana na plany rzutów, które dobrze idą i zmodyfikować istniejące zgodnie z nim.
Niekoniecznie jest to tak satysfakcjonujące, jak robienie wszystkiego od zera, ale ma tę zaletę, że jest szybsze.
David, potraktuj ten plan jako prosty obraz, ni mniej, ni więcej.
W solidworks masz na przykład możliwość umieszczenia tych obrazów na planach, aby mieć wyświetlacz 2D swojego samochodu.
Zasadniczo będziesz mieć dwa obrazy na prostopadłych płaszczyznach, które będą wyświetlać dwie orientacje twojego planu (w tym przypadku przód i bok)... Idealnie byłoby, gdyby plan z widokiem z góry i widokiem z tyłu również mógł pomóc.
więc dzięki tym wyświetlaczom pomaga narysować odpowiednie kształty w 3D
Karmann Beetle Cabriolet w końcu to tylko Beetle Cabriolet, prawda?
Nie jestem ekspertem od starych VW, ale z tego, co przeczytałem w sieci, Karmann jest tylko konstruktorem modelu, więc będę skłaniał się do wniosku, że wszystkie taksówki VW to koniecznie Karmanny, prawda?
Oczywiście zostały one wyprodukowane w 1949 i 1979 roku, a zmiany estetyczne modeli wydają się mieć reperkusje dla całej gamy.