Bjr,
niektórzy koledzy przeszli na system Windows 10 na swoich komputerach i od tego czasu nie mogą korzystać z globalnego narzędzia wyszukiwania na PDM. Okno z komunikatem o błędzie otwiera się automatycznie, a następnie PDM zamyka się, jednak przechodząc przez narzędzie wyszukiwania za pomocą małej listy rozwijanej po prawej stronie zakładki przełączania, wyszukiwanie działa.
Pytanie: czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem? Jeśli tak, jak go rozwiązać.
Wyjaśnienie: Jesteśmy pod PDM 2012.
Z góry dziękuję.
bug_pdm_recherche.jpg
Witam
Na pierwszy rzut oka bez wcześniejszych badań po prostu myślę, że PDM2012 i W10 są niekompatybilne, stąd błędy. Jedynym rozwiązaniem jest powrót do Seven lub aktualizacja SW/PDM do co najmniej 2015 roku.
http://www.solidworks.fr/sw/support/SystemRequirements.html
4 polubienia
Nie wiem skąd to może pochodzić, ok, masz różnicę między Windowsem a Solidem. Ale dlaczego badania działają tak, a nie inaczej??? masz PDM 2012, ale jaki jest twój solidworks??? Czy w 2012 roku też jest dobrze???
Miłego dnia
Gary
1 polubienie
Dobry wieczór, niedawno dowiedziałem się, że nie można pracować z pdm, jeśli jest 2-letnia przerwa w używanej wersji solidworks.
ponieważ kompatybilność oprogramowania z Win 10 pochodzi z 2015 roku, nie dziwi mnie, że PDM 2012 nie działa poprawnie pod Win 10
1 polubienie
@Gerald: Rzeczywiście, wersja PDM jest kompatybilna z wersjami SW n, n-1 i n-2.
Jednak nadal jest to wysoce zalecane przez odsprzedawców do pracy z tą samą wersją główną i SP.
3 polubienia