Przycisk wyszukiwania płaszczyzny 3D z kompresją sprężyny

Witam 

Szukam systemu typu przycisk kompresji, taki jak w długopisach lub niektórych przełącznikach. 

Cel: 2 plastikowe części poprzez ściśnięcie ich i rozsunięcie po dalszym nacisku. 

Nie mogę znaleźć tej części mechanicznej. Byłby to cylinder typu wyposażonego na poniższym obrazku. 

Chyba, że ktoś jest zaznajomiony z tego typu układem, szukam planu 3D na jego modyfikację. 

Rodzaj mechanizmu przełącznika, który jest tak prosty, jak to tylko możliwe.

Dziękuję za pomoc. 

telechargement.jpeg

Witam

Niezbyt jasna (i nadal jestem życzliwa) twoja prośba: ponieważ załączony przez ciebie obraz w ogóle nie odpowiada przełącznikowi, ponieważ jest to system typu flip-flop z magnesem przeznaczony do otwierania szafek kuchennych (lub podobnych).

Zajrzyj tutaj, ponieważ kopiąc trochę, powinieneś znaleźć to, czego szukasz. Musisz przeprowadzić wyszukiwanie w kilku językach , w tym w języku angielskim, aby mieć wszystkie istniejące modele w bazie danych.

W jakim kontekście przeprowadzasz te poszukiwania studentów?

Pozdrowienia

OK Zozo, 

Rysunek jest lepszy niż zbyt długie wyjaśnienie.

2 plastikowe talerze. 

Naciskając górny, klocki są przesuwane bliżej lub dalej od siebie. 

Przechodzimy od 12 mm do 20 mm lub od 20 mm do 12 mm. 

System przełącznika przyciskowego lub przycisk pióra ze sprężyną dociskową... Taki jest zamysł. 

;)

img_20190414_190803.jpg

Zasadniczo system nie jest skomplikowany: to tylko 2 krzywki ze sprężyną i promieniowym palcem.

Kluczem jest jego rozmiar (skok i wychylenie, średnica całkowita, siła sprężyny, liczba palców) do danego zastosowania.

1 polubienie

Witam

Ponieważ jest wykonany z tworzywa sztucznego, wystarczy wiedzieć, czy zostanie to zrobione na przykład za pomocą drukarki 3D.

Ponieważ w tym przypadku, gdy podatny język należy trzymać w dolnej pozycji, a następnie kontynuować 3 mm w dół, rozluźnia pozycję i pozwala górnej części powrócić do wysokiej pozycji. Górna pozycja jest utrzymywana w zatrzymaniu przez sprężynę. Może to ułatwić prowadzenie ruchomej części.

Należy pamiętać, że sprężyna może być również wykonana z tworzywa sztucznego, ale jest to szczególnie ważne w przypadku elastycznych wypustek, których kształt pozostaje do ustalenia w zależności od siły wymaganej do utrzymania jej w wysokiej pozycji.

Gdybyś był na tyle uprzejmy, aby powiedzieć nam, do czego służy (i jaki jest przybliżony rozmiar), być może moglibyśmy sprawić, abyś skorzystał z naszego doświadczenia i być może zaproponować Ci rozwiązanie, o którym jeszcze nie do końca pomyślałeś.   ;-)

Pozdrowienia

2 polubienia

Dziękuję Steph, dziękuję Zozo za udział w mojej refleksji.

Zdaję sobie sprawę, że muszę ponownie przemyśleć mój projekt, zanim przejdę dalej.

Zamykam więc ten post.

;)