Wyszukiwanie w przeglądarkach

Witam

Właśnie przejrzałem różne tematy dotyczące widzów na forum, ale nie mogłem znaleźć niczego, co mogłoby mnie poinformować.

Szukam przeglądarki, którą mogę wysłać do klienta, aby pokazać mu 3D.

Konieczne jest, aby nie mógł podnieść żeber.

Czy masz na to sposób ?

Dziękuję

Krzysztof.

1 polubienie

Witam

Jaki to format pliku 3D?

Dziękuję

Dowolny format, który mogę wyeksportować z Solidworks 2014.

Z SolidWorks nagraj swoje 3D w eDrawing (.easm). W opcjach eksportu nie można zezwolić na pomiary.

Twój klient będzie musiał zainstalować eDrawing tylko w celu wyświetlenia Twojego easm, nie będzie mógł go zmierzyć, jeśli odznaczysz tę opcję, i będzie mógł użyć tej przeglądarki później do przeglądania aktywnych plików SolidWorks (sldasm, slddrw, sldprt).

Skoro już przy tym jesteś z opcjami eksportu, nie zezwalaj na eksport STL, może odzyskać jego ilość!

Edycja: z obrazem opcji poprawnie odznaczonym

screenshot331.jpg
4 polubienia

Dziękuję Benoit,

Z drugiej strony, czy masz rozwiązanie do łatwego ładowania eDrawing . (Bez płyty CD czy za pośrednictwem serwera do udostępniania danych)? 

Można go pobrać tutaj http://www.edrawingsviewer.com/ed/download.htm.

Wybrać "dla SolidWorks" i postępować zgodnie z instrukcjami.

2 polubienia

Witam

Zawsze wracam z moim eksportem w formacie 3D pdf.

Plik jest czytelny i można nim manipulować za pomocą programu Acrobat Reader.

Może być nawet chroniony hasłem.

S.B

4 polubienia

Tak, rzeczywiście @s.b istnieje również to rozwiązanie, być może łatwiejsze do wysłania niż konieczność instalowania eDrawing.

Ale to zależy od tego, co masz do wysłania. Jeśli jest to duża maszyna, może być ciężka w formacie PDF 3D. eDrawing daje dostęp do drzewa takiego jak SW.

Rzeczywiście, skorzystam z rozwiązania Benoit, ponieważ mój plik PDF jest naprawdę zbyt ciężki.

Dziękuję i życzę miłego wieczoru wam obojgu,

Krzysztof.

@Benoit.LF

W pliku PDF 3D znajduje się również struktura drzewa części.

Możesz go zamaskować, odizolować...

Z drugiej strony nie testowałem go jeszcze na dużych montażach.

S.B

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście, rozwiązaniem są "eDrawings". Ostatecznie Twój klient nie musi pobierać eDrawings, aby odczytać wygenerowany przez Ciebie plik. Będziesz musiał tylko dostarczyć mu plik wykonywalny, który będzie zawierał fragment pliku exe i plik w formacie eDrawings. Ale ponieważ eDrawings jest bezpłatny, najlepiej jest, aby Twój klient go pobrał. Twoje pliki będą mniejsze.

Darmowa wersja nie pozwala na wykonywanie pomiarów.

Pozdrowienia

edrawings.jpg
2 polubienia

Witam

Istnieje możliwość korzystania z technologii 3D opartych na webGl i/lub HTML5, co pozwala na udostępnianie prezentacji przez Internet, w dowolnej najnowszej przeglądarce lub na dowolnym najnowszym telefonie (najnowsze = sprzed 2 lub 3 lat).

Zaletą jest to, że metoda jest niezależna od platformy klienta, niezależnie od tego, czy jest to Windows, Mac czy Linux, czy jego telefon, i oszczędza mu konieczności instalowania wtyczki.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, nie wahaj się ze mną skontaktować.

Pozdrowienia

Sebastian

3 polubienia

Małe wyjaśnienie po wskazaniu @jmsavoyat.

Rzeczywiście, darmowa wersja eDrawing nie pozwala na pomiary. Ale nadal odznacz wskazane opcje. Bo jeśli Twój klient miałby otrzymać wersję pro, nawet w 30-dniowej wersji próbnej odnawialnej bez limitu, to miałby narzędzie do pomiaru.

@Shimegi. Byłbym zainteresowany Twoim rozwiązaniem. Czy mógłbyś zrobić nam samouczek?

1 polubienie

Mały dodatek.

Kiedy mamy oprogramowanie, mamy Edrawing.

Ogólnie rzecz biorąc, otwieram mój asm za pomocą edrw, a następnie plik / zapisz jako i tam możesz wybrać samodzielny plik exe (uważaj, jest wybór 32 lub 64 bity), który integruje przeglądarkę i z uprawnieniami, które idą dobrze (pomiar / eksport stl).

@Benoit.LF

Przepraszam za czas odpowiedzi, nie zapisałem się do tematu (myślałem, że to automatyczne:p)

Nie będę miał czasu na zrobienie od razu tutoriala, wyślij mi swój adres e-mail w wiadomości prywatnej, od czasu do czasu wyślę Ci informacje na ten temat.