Rozpoznawanie spawane mechanicznie

Cze wszystkim

Szukam prostej i automatycznej metody (o ile to możliwe) na przekształcenie oczyszczalni ścieków klienta w konstrukcję spawaną mechanicznie.

Oczyszczalnia składa się z kilku korpusów, te z blachy bardzo dobrze się konwertują, ale czy istnieje metoda przeliczania objętości odpowiadających profilowi spawanego mechanicznie SW?

Na prostych konstrukcjach przerysowuję, ale tutaj mam do czynienia z bardzo złożoną strukturą, jeśli przerysuję to wszystko zajmie mi dużo czasu, nie wspominając o ryzyku błędu...

Podsumowując, rozpoznawanie funkcji w blasze i objętości jest świetne, to samo dla spawanych mechanicznie byłoby jeszcze większe!

Z góry dziękuję.

O ile mi wiadomo, nie jest to możliwe, nawet przy uznaniu funkcji.

Może zapytaj klienta czy może Ci wysłać oryginał tak aby mógł być pod SW a nie pod innym oprogramowaniem.

W przeciwnym razie powodzenia!

2 polubienia

Witam @sbadenis 

Tak właśnie myślałem... Ale co robią programiści z Dassault ;)?

To, co mnie martwi w pytaniu o oryginalny plik, to 

1 -  SW czy nie

2 - Prywatność projektu

3 - Link do prywatnej biblioteki...

Cóż, chyba zakasuję rękawy...

Miłego weekendu.

2 polubienia

1 -  Dla 1 jest jeszcze świeca w Lourdes.

2 - Poufność, jeśli jest to klient, wątpię, jeśli jest to plik konkurenta odzyskany przez klienta, moim zdaniem patrz punkt nr 1...

3 - Link do prywatnej biblioteki: pliki biblioteki są zawarte w pliku i jeśli chcesz zmienić sekcję rury (odpowiednik przez ciebie, nie ma problemu (uważaj na odwrócenie twarzy w tym przypadku...

1 polubienie

Hello@tous

Jeśli mogę, jaki jest pożytek z przerabiania CS?, dla blachy całkowicie się zgadzam, jest to parametryczne zgodnie z procesem produkcyjnym (v, promień, rozłożenie....), ale dla profili nie widzę potrzeby przeprojektowania wszystkiego, 

1 polubienie

Witam;

Zgadzam się ze sbadenis...
dla nr 3: Jeśli powierzchnie czołowe są odwrócone w twoich maszynach spawanych mechanicznie, rozważ zabranie długoterminowej komory w Lourdes... i dodatkowe świece....
i dla nr 2: Cóż, lepiej poprosić o dokumenty programowe, nawet jeśli oznacza  to odmowę , niż ryzykować błędy przy przebudowie.
Pozdrowienia.

1 polubienie