Właśnie zmieniłem komputer i najwyraźniej SolidWorks PDM już nie działa! Gdy próbuję wprowadzić widok, pojawia się komunikat: Żadna baza danych nie jest połączona z tym widokiem?
Co muszę zrobić, aby ponownie podłączyć tę biedną bazę?
Dziękuję za opinię, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem.
Wiem już, jak tworzyć widoki, moim problemem nie jest ich zniszczenie i odtworzenie, ale po prostu możliwość dalszego korzystania z tych, które już stworzyłem.
Rzeczywiście, w końcu będę musiał wyjaśnić wszystkim moim użytkownikom, jak przeprowadzić manipulację...
Nie, zmieniłem komputer w piątek i gdy tylko próbowałem wejść do widoku, pojawił się ten komunikat. Zmiana komputera to coś, co zdarza się bardzo często, więc chcę zrozumieć problem, ponieważ wkrótce będę musiał odpowiedzieć na pytania około 100 użytkowników.
Tak więc, moim zdaniem, należy usunąć, a następnie odtworzyć widoki za pomocą kreatora konfiguracji widoku EPDM (ten nie tylko tworzy skrót do skarbca, ale prawdopodobnie musi interweniować w rejestrze i innych miejscach w systemie Windows).
To powiedziawszy, myślę, że jest to wada narzędzia SolidWorks PDM. Wynika to z faktu, że odtworzenie widoków może zająć dużo czasu, zwłaszcza jeśli istnieją aktualizacje biblioteki lokalnej. Jakby to było wszystko, co musieliśmy zrobić...
W każdym razie, dziękuję za pomoc, możesz zamknąć zgłoszenie.
To nie do mnie należy zamknięcie zgłoszenia (czego nie mogę zrobić, ponieważ jestem tylko członkiem forum), ale to od Ciebie zależy, czy zatwierdzisz odpowiedź, która najbardziej Ci pomogła...