Niepełna rekonstrukcja równań

Witam

Tworzę parametryzowalny model (PART) za pomocą szkicu głównego, który za pomocą licznych równań modyfikuje wiele objętości. Szło nam dobrze do czasu, gdy niektórych funkcji nie można było już zrekonstruować po modyfikacji wymiarów równowagi za pomocą równań.
Crtl+B i Ctrl+Q nie mogą tego zrobić! Jestem zobowiązany do wprowadzenia funkcji i jej ponownego sprawdzenia poprawności, tak aby nowe uprawnienie zostało uwzględnione. Mam więc bezbłędne równania, które dobrze spełniają swoje zadanie, ale nie jest to całkowita rekonstrukcja funkcji!

POMOC!

Witam
Należy sprawdzić kilka parametrów.

1. Czy w Menedżerze równań jest włączona automatyczna rekonstrukcja?

2. Czy podczas edycji pliku ukryłeś wiadomość o odbudowywaniu? Jeśli tak, wyświetl go ponownie i wybierz żądane zachowanie

3. Może to być błąd w " głębokości " drzewa, trochę jak elastyczne zespoły, które nie działają już z pamięci, jeśli elastyczność musi zejść do podzespołu poziomu 5.

4 polubienia

Witam

Też mam ten problem i nie znalazłem jeszcze rozwiązania.
Jest to dość denerwujące na dużych zespołach ...

Jeśli ktoś ma rozwiązanie, to też jestem zainteresowany!

Witam

Punkty 1 i 2 były ok.

Punkt 3 jest tym, czego się boję! Rodzaj limitu, nasycenia lub błędu.
Chciałbym zaznaczyć, że pracuję tylko nad "częścią", a nie nad "zespołem".

Witam

Czy nie miałbyś cyklicznego odniesienia w swoich dziesiątkach równań? Jest to zazwyczaj rodzaj rzeczy, których Solidworks nie lubi zbytnio.
Lub obliczenie, które daje wynik, który jest bezużyteczny dla solidworks (np. ujemna grubość) i wszystko się zacina

3 polubienia

Witam

Brak komunikatów o błędach, nie w odwołaniach cyklicznych.
Zawsze udawało mi się, że nigdy nie miałem wyniku równania zerowego lub ujemnego.

Z drugiej strony właśnie zdałem sobie sprawę, że kiedy odznaczę "Automatyczna kolejność rozwiązywania" w menedżerze równań, zaczyna się narzekać!

Czy to naprawdę to? I co robić?

Witam

Może się również zdarzyć, że znajdziesz się w sytuacji, w której Solidworks nie może dokonać zbyt ważnej zmiany, ponieważ w przeciwnym razie natkniemy się na niemożliwe do zbudowania geometrie podczas zmiany (tj. stany początkowy i końcowy mają poprawną geometrię, ale stany pośrednie dla jej rekonstrukcji powodują jej awarię, ponieważ mają nieprawidłową geometrię).
Być może powinieneś zacząć od odbudowania szkicu pilotażowego bez geometrii i stopniowego usuwania funkcji geometrycznych.

1 polubienie

Kliknięcie ostrzeżeń nie wyjaśnia problemów?

1 polubienie