Cze wszystkim
Jesteśmy 2 do korzystania z najnowszej wersji Solidworks (2016) w mojej firmie, przejrzeliśmy wszystkie opcje, aby mieć tę samą konfigurację, więc te same opcje zaznaczone i odznaczone.
Okazuje się, że gdy używam dość dużego złożenia i chowam lub pokazuję komponenty, moja wersja chowa lub pokazuje mi od razu dany komponent, bez konieczności klikania w przycisk "odbuduj", podczas gdy u mojego kolegi nie jest to robione od razu, ale musi nacisnąć ten przycisk.
Czy masz jakieś wyjaśnienia tego problemu?
Z góry dzięki!
Witam
Czy używasz tego samego SP? (zaewidencjonuj w ?/O SolidWorks)
Punkt boczny, zamiast porównywać opcje jedna po drugiej, należy użyć Kreatora kopiowania ustawień (Start/Wszystkie programy/SolidWorks20xx/Narzędzia SolidWorks/Kreator ustawień kopiowania). Będzie bardziej niezawodny i mniej pracochłonny.
11 polubień
+10 i ani jednego dysonansowego głosu? Czy przenieśliśmy się do reżimu totalitarnego? :-)
Aby przywrócić go na właściwe tory, pozwalamy sobie myśleć w autoryzowanych kręgach, że instalujemy nową wersję oprogramowania tylko z SP3 lub najlepiej SP4 (w okolicach września). Tak było do 2014 roku. Rok 2015 okazał się fiaskiem, więc nawet SP5 naprawił błędy! To zależy od Ciebie!
:-)
Rzeczywiście, czekam, aż przynajmniej SP2 zainstaluje nowy rocznik.
Następnie, jeśli wszyscy czekają, aż SP5 go zainstaluje, trudno jest zgłosić błędy.
Osobiście, a to tylko moje zdanie, uważam, że w SW jest dużo błędów i zawsze miałem nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej, ale tak nie jest.
Wolałbym mniej ulepszeń, ale bardziej stabilne narzędzie.
2 polubienia
Zgadzam się z tobą Freeman, istnieje potrzeba, aby użytkownicy przetarli tynk nowych wersji.
Teraz, biorąc pod uwagę koszt licencji i jej utrzymania, nie jestem pewien, czy jest uzasadnione, aby większość użytkowników odgrywała rolę testerów: przychodzimy do tego oprogramowania dla produktywności i niezawodności, a nie po to, aby co roku rozwijać nasze narzędzie pracy.
Dziękuję za odpowiedź na debatę Freemana. :-)
W rzeczywistości ci, którzy wycierają tynki, to nowi klienci, którzy są zmuszeni do zakupu najnowszej wersji.
1 polubienie
Witam, używamy tego samego SP, nawiasem mówiąc, miałem problem w zeszły piątek, kiedy nigdy mi się to nie zdarzyło... Myślę, że może to wynikać z posiadania otwartych wielu części/zespołów/planów, ponieważ kiedy pracujesz tylko nad jednym plikiem, nie robi tego, chyba że jest bardzo ciężki.
Ciąg dalszy nastąpi...