Odbudowywanie powierzchni za pomocą SolidWorks Premium?

Witam

Jestem studentem odbywającym praktyki i mam problem.

Nie jestem pewien, jak całkowicie zrekonstruować powierzchnię obiektu z siatki!

Czy mógłbyś opowiedzieć mi o różnych krokach?

Dziękuję!

Witam

Jeśli dobrze zrozumiałem, dostałeś kawałek do narysowania na powierzchni i masz tylko plik stl czy inny?

2 polubienia

Potrzeba więcej informacji

Jakie dane posiadasz

proszę o zrzut ekranu

@+

2 polubienia

Witam

Nie wiem zbyt wiele o tworzeniu siatki, ale oto sekcja na ich temat w pomocy Solidworks.

http://help.solidworks.com/2010/French/SolidWorks/scanto3d/LegacyHelp/ScanTo3D/topics/HIDD_SURFWIZ_AUTOSURFACE.htm?id=8c005febc5bd410cacdad13d9aa5ec2e#Pg0

Witam Poniżej znajduje się temat pomocy Solidworks dotyczący importowania powierzchni siatki, myślę, że jest to dość oczywiste http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_OPTIONS_IMPORT_VRML.htm
Lub tutaj jest samouczek: Uwaga: musisz aktywować dodatek "Skanowanie do 3D" http://grabcad.com/questions/tutorial-how-to-edit-stl-file-imported-into-solidworks
Włącz opcję Skanuj do 3D w menu narzędzi > dodatkami, więcej informacji: http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/SWHelp_List.html?id=73bf37823fa84186bd068240d49840f9

Tak, mam plik STL i muszę odbudować powierzchnię! 

Nie wiem też, do czego służy asystent krzywej!

couvercle_2.stl

Tak, mam plik STL i muszę odbudować powierzchnię! 

Nie wiem też, do czego służy asystent krzywej!

couvercle_2.stl
Myślę, że moje 3 odpowiedzi odpowiadają na problem

Nie mam problemu z importem!

W rzeczywistości użyłem asystenta powierzchni do wyodrębnienia powierzchni (ręcznie, przez rozpoznawanie obrotów itp.), Problem polega na tym, że nie mogę ich wszystkich wyodrębnić w ten sposób. Czy po wyjściu z kreatora muszę utworzyć płaszczyzny dla niewyodrębnionych powierzchni i wprowadzić szkic, a następnie użyć narzędzi takich jak "wypełniona powierzchnia"?

Asystent krzywej pozwala wyodrębnić przecięcie powierzchni?

Jaki jest cel manipulacji?

Podczas importowania należy wybrać objętość lub powierzchnię.

Jakie powierzchnie są nieprawidłowe?

Podczas importowania w obszarze Surface i z diagnostyką importu, po naprawie, oprogramowanie odbudowuje wolumin....

Więc jeśli możesz podać więcej informacji na temat PB.

Z drugiej strony nie mogę aktywować asystenta powierzchniowego z Twojej strony...

Witam

Muszę odbudować powierzchnię tej siatki, aby później zrobić rysunek!

Naprawdę nie widzę, kiedy wybierasz, kiedy importujesz żądane lub powierzchniowe. Robię "plik", "otwórz", "plik siatki" i znajduję swój plik! Przepraszam, jestem naprawdę nowy, więc to musi wydawać ci się podstawowe.

Kiedy używam kreatora powierzchni, nie mogę stworzyć planu, który zawiera, kiedy to robię, wypełnia, które czuję!

Kiedy kliknę prawym przyciskiem myszy ikonę siatki, pojawi się kreator powierzchni!

Zaznaczam, że mam wersję próbną Solidworks Premium, więc może nie wszystkie opcje są w niej zawarte!

Jeśli część, która ma zostać przeprojektowana, to ta (patrz zdjęcia)

Będziesz musiał przerysować go szybciej pod względem objętości.

1 polubienie

Jeśli część, która ma zostać przeprojektowana, to ta (patrz zdjęcia)

Będziesz musiał przerysować go szybciej pod względem objętości.

p1.png
1 polubienie

Problem w tym, że nie wiem, jak odbudować objętość!

Masz na myśli użycie szefa/wytłaczania, fazowania?

Tak samo byłoby z tego typu siatką!

skrzydło.stl

Dla twojego pierwszego pliku, kołnierz: najprostszy, ponieważ sw zgadza się otworzyć stl bezpośrednio.

- Więc wybierasz typ pliku do otwarcia: stl

- w opcjach: masz objętość / powierzchnię / bryłę graficzną

Dzięki temu możesz iść szybciej niż zaczynając od siatki i szyjąc powierzchnie.

Dla przypomnienia, jest też w linkach udostępnianych przez  PL.

I jak wskazał bart: najszybszym rozwiązaniem dla kołnierza byłoby być może przerysowanie go czysto bezpośrednio w 3D. Ale może chodzi o to, żeby to opanować...

Z drugiej strony, w przypadku drugiego pliku, musisz przejść przez plik siatki. Ale ponieważ nie wiem zbyt wiele o czyszczeniu do ekstrakcji, musisz zapytać ekspertów... Może Twój opiekun stażu?!

2 polubienia