Podczas pobierania kroku klienta, SD informuje mnie, że problem po jednej stronie przecina się z ci.la strony , jakie jest najlepsze rozwiązanie do jego naprawy.
Z góry dziękuję
Podczas pobierania kroku klienta, SD informuje mnie, że problem po jednej stronie przecina się z ci.la strony , jakie jest najlepsze rozwiązanie do jego naprawy.
Z góry dziękuję
Czy postawiłeś diagnozę dotyczącą swojej objętości?
Zwykle po zaimportowaniu oprogramowanie oferuje diagnostykę objętości i naprawę błędów geometrii, jeśli takie występują.
W przeciwnym razie kliknięcie prawym przyciskiem myszy na ciele zaimportowanym do drzewa daje dostęp do tej funkcji.
Tak, diagnoza importu daje mi 3 wadliwe twarze.kliknięcie prawym przyciskiem myszy pozwala mi naprawić 2, ale nie 3
Czy używałeś "napraw twarze", "napraw nieciągłości" czy "napraw wszystko"?
Kiedy mi się to zdarzy, wykonuję kilka kolejnych prób z naprawą wszystkiego, a potem kolejno innych opcji, ale nie zawsze się to udaje.
Jeśli nadal masz problem, spróbuj opublikować zdjęcie przedstawiające problem.
Eksperci od powierzchni będą w stanie lepiej powiedzieć, jak naprawić
Ok dziękuję
Myślę, że problem wynika z podwójnych otworów
Spróbuj również naprawić nieciągłości, zmieniając parametry tolerancji wymiarów
Wszystkie niebieskie linie wskazują na brak ciągłości twarzy
Próby wyciszenia twarzy i jej odtworzenia
Zobacz między innymi ten samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/la-fonction-permettant-de-supprimer-la-face-dans-solidworks
@+ ;-)
Witam
rzeczywiście prawdopodobnie pochodzi z otworów z stożkowym, które są zbyt blisko siebie, czy miałbyś możliwość dodania 0,05 mm (lub nawet mniej) powierzchni między Ø otworów ?
Witam
Są to grubości zerowe. Zmniejsz średnicę o 0,001, aby rozwiązać problem lub lepiej utwórz otwór, ponieważ usłyszysz krzyki, kiedy zamierzasz oddać to do obróbki...!
@ ste dobrze jest umieścić mnie w lepszej odpowiedzi
ale chciałbym też wiedzieć, jak rozwiązałeś swój problem
dziękuję za precyzję, jeśli to możliwe
@+ ;-)
Przepraszam, że problem nie został rozwiązany pomimo doskonałych samouczków
Opublikuj swój krok
Przepraszamy, ale to niemożliwe
dziękuję za pomoc
Twoja twarz czy możesz to stłumić, czy nie?
Tak, z drugiej strony mogę, przekształcając mój plik do IGS i wracając do SD, nie ma już problemu
Ok, następnym razem spróbuj mieć swoje pliki w ParaSolid, jeśli to możliwe
To jest rdzeń Solidworks
Miłego dnia @+ ;-)
Witam
W przeciwnym razie wypełnij otwory, nagraj w kroku, otwórz i ponownie wykonaj otwory.
Niech Moc będzie z wami.
Dziękuję Wam wszystkim