Witam, oprogramowanie draftsight uległo awarii i nie mogę znaleźć mojego pliku, nad którym pracowałem przez 3 dni, czy ktoś wie, jak odzyskać plik draftsight, z góry dziękuję
Witam
Prawdopodobnie w tym samym folderze znajduje się .bak plik lub przeszukaj system Windows na całym komputerze (wyszukując .bak lub nazwę pliku).
Jeśli plik zostanie znaleziony, tworzona jest jego kopia, a .bak jest zastępowany przez .dwg (lub .dxf), aby otworzyć go za pomocą programu DraftSight.
Wyszukaj pliki z rozszerzeniem ( . BAK) i zmień nazwy plików na poprawne rozszerzenie
Po prostu zmień nazwę pliku bak na dwg, na przykład, jeśli twój plik nazywa się test.bak, zmień jego nazwę na test.dwg.
Spowoduje to ostatnią automatyczną kopię zapasową pliku.
W zakładce Windaube Szukaj
File Extension BAK – Extension de fichier BAK
Pliki z rozszerzeniem BAK służą do tworzenia kopii zapasowej pliku. Jeśli używasz systemu operacyjnego Windows, system Windows automatycznie tworzy plik BAK podczas tworzenia nowego pliku, takiego jak dokument programu Word. System Windows tworzy również inne pliki kopii zapasowych z rozszerzeniem BAK, takie jak pliki potrzebne do uruchomienia komputera lub uzyskania dostępu do różnych programów i aplikacji.
Podsumowując, pliki BAK to kopie zapasowe dokumentów, aplikacji, programów i innych danych na komputerze. Ten typ rozszerzenia pliku jest używany zarówno przez system operacyjny Windows, jak i Mac OS X. Aby wyświetlić dokument w oryginalnym formacie, należy go otworzyć za pomocą programu, który utworzył plik BAK.
Jak otwierać pliki z rozszerzeniem BAK
Niezależnie od tego, czy używasz komputera z systemem Windows, czy Mac, ważne jest, aby pamiętać, że musisz użyć programu, który utworzył plik BAK. Należy również zmienić rozszerzenie pliku BAK, aby wyświetlić jego zawartość. Oto jak to zrobić:
Jeśli masz dokument utworzony za pomocą edytora tekstu, takiego jak Microsoft Word, będziesz mieć dwa pliki dla tego samego dokumentu. Jeden plik będzie miał rozszerzenie DOC lub DOCX, jeśli masz nowszą wersję programu Microsoft Word, a drugi plik będzie plikiem kopii zapasowej z rozszerzeniem BAK.
W celu wyświetlenia pliku z rozszerzeniem BAK konieczna jest ręczna zmiana rozszerzenia. BAK .DOC lub .DOCX, aby plik był skojarzony z programem, który go utworzył, w tym przypadku z programem Microsoft Word. Aby to zrobić, po prostu kliknij Start na głównym pasku narzędzi komputera, a następnie wybierz Mój komputer z wyświetlonego menu.
W nowym oknie Mój komputer kliknij Panel sterowania na górnym pasku narzędzi, a następnie wybierz Opcje folderów z menu rozwijanego. Kliknij Wyświetl w nowym oknie i odznaczopcję Ukryj rozszerzenia dla typów plików ze znanymi typami plików, a następnie kliknij Zastosuj i zamknij okno. Spowoduje to teraz wyświetlenie wszystkich rozszerzeń plików, dzięki czemu można łatwo zlokalizować plik BAK.
Zidentyfikuj plik z rozszerzeniem BAK, kliknij go prawym przyciskiem myszy. Gdy pojawi się menu rozwijane, kliknijZmień nazwę i zmień rozszerzenie na DOC lub DOCX, aby wyświetlić dokument w programie Microsoft Word. Jeśli masz program Word 2007 lub nowszy, rozszerzeniem dokumentu będzie DOCX. W przypadku starszych wersji programu Word sprzed 2007 roku można zmienić rozszerzenie na DOC. Naciśnij Enter i otwórz dokument w programie Microsoft Word.
Ten artykuł dotyczy rozszerzenia pliku BAK i jest przetłumaczony na język francuski.
Dziękuję za odpowiedzi, znalazłem go, ale kiedy otwieram go w trybie draftsight, stwierdzam, że jest pusty
Czy zmieniłeś rozszerzenie swojego pliku?
przeczytaj artykuł, który opublikowałem na temat mojej poprzedniej odpowiedzi
Tak, znalazłem go w formie bak, dobrze mówi, że ma 140 kb, konwertuję go do DWG lub DXF , ale aby otworzyć go na draftsight nawet na autocad nie chce, aby mówił: nieprawidłowy format rysunku, informatyk powiedział mi, że plik został uszkodzony przez system Windows
Rozwiązanie już istniało
;-)......................................... No i bardzo mi przykro, że Windaude umieścił gałązkę w tym pliku
@+ ;-)
Witam
Zobacz swój plik bak w poście, zdarza mi się to często i otwieram go za pomocą mojego oprogramowania do programowania i tam działa...
Witam, na wszelki wypadek wypróbuj funkcję w Autocad (jeśli jest to 2014) "odzyskaj", kiedy tylko zadziała
Pozdrowienia
sans_titre.png
Witam
Czy Ci się udało?