Odzyskiwanie właściwości spawanego korpusu konstrukcyjnego na płaszczyźnie

Witaj Stephane_WEY,

No tak, możliwe jest wygenerowanie masy spawanych części... (To mój samouczek :stuck_out_tongue_winking_eye:)=>https://mycad.visiativ.com/contenu/ajout-la-masse-pour-chaque-corps-dun-mécanosoudé-dans-sa-liste-de-piéces-soudées-sur-sw2022-?tuto
@+.
AR

1 polubienie

Dziękuję za ten dokument.
Tak, wiedziałem, że w nomenklaturze można wyświetlać masy.
To, co wyjaśniłem, jest nieco inne: jeśli wykonasz szczegółowy rysunek jednego z ciał zespawanych na jednej stronie, nie możesz automatycznie odzyskać masy samego ciała.
SW nie pobiera parametru masy ciała. Obejście tego problemu polega na utworzeniu notatki, którą dołącza się do treści i można pobrać informacje o masie.
Albo, i to jest to, co robimy, chowam linię masy wkładów korpusów szczegółowych i dodaję linię masy na liście ciał spawanych na mojej pierwszej stronie planu.

1 polubienie

Witam!! Stephane_Wey,

Cóż, dla nas działa to z SW2022SP4=>

???
@+.
AR.

1 polubienie

OK. Zamierzam przyjrzeć się temu bliżej.
Ale szczegółowo opisujemy ciała na osobnych stronach. W Twoim przypadku rozumiem, że szczegółowo opisujesz korpusy na swojej stronie przeglądowej, na której znajduje się lista spawanych części.
W każdym razie dziękuję za udostępnienie.

1 polubienie

W przeciwnym razie, jeśli dysponujesz narzędziami mycadtools, aplikacja CuttingOptimization oprócz konfiguracji i obliczenia zapotrzebowania generuje zestawienie przepustowości według sztuk

1 polubienie