Witam
Na rysunku dostałem szkic 3D, który jest niczym innym jak linią środkową uformowanej rury.
Chciałbym, aby ten szkic pojawił się w mieszanych pociągnięciach i w kolorze niebieskim.
Jak postępować?
Dziękuję
Witam
Na rysunku dostałem szkic 3D, który jest niczym innym jak linią środkową uformowanej rury.
Chciałbym, aby ten szkic pojawił się w mieszanych pociągnięciach i w kolorze niebieskim.
Jak postępować?
Dziękuję
Witam
Wystarczy wybrać szkic, a na górze znajduje się ikona z pędzlem i małą tęczą; Klikasz na nią i wybierasz swój niebieski kolor, turę i grę, a obok niego zmieniasz pociągnięcia.
Przepraszam, ale nie widzę czegoś takiego.
Po wybraniu krzywej złożonej, która została wyświetlona na rysunku, opcje zmiany stylu szkicu są wyszarzone.
W rzeczywistości mam wrażenie, że "couleurs_et_styles_de_trait" są niedostępne, jeśli chodzi o działanie na krzywe kompozytowe... Bardzo dobrze sprawdza się jednak na szkicach.
Ach, zrozumiałem, dlaczego to nie działa dla ciebie. W rzeczywistości nie musisz wyświetlać swojego szkicu, ale utwórz oś z 6. ikoną w lewym dolnym rogu moich ekranów wydruków i tam możesz mieć swoją oś według własnego uznania.
Dobry wieczór
Jeśli problem występuje tylko na krzywych kompozytowych, spróbuj dostosować splajn w ten sposób
==> Narzędzia ==> Splajny==> dostosować splajny.
Co ciekawe, SW mówi o splajnach, nawet w przypadku krzywych kompozytowych zwykle składających się z łuku i linii prostej. To tylko kwestia słownictwa.
Powiedz nam, czy to rozwiązanie rozwiązuje Twój PB.
Pozdrowienia
Witam
Nie, to też nie działa. Nie mogę nawet wybrać danej krzywej na moim rysunku, gdy ta funkcja jest wybrana.
Pozdrowienia
Jednak u mnie bardzo dobrze sprawdza się przy szkicach. Zobacz PJ w Solidworks 2016. Po prostu kliknąłem obrys szkicu i zastosowałem zmiany za pomocą narzędzia do formatowania linii.
Na prostych kształtach jest ok...
Muszę częściej tworzyć skomplikowane ścieżki. Oto "ekstremalny" przykład. Poruszyłem temat krzywej złożonej na rysunku. Chodzi o to, aby był widoczny po wydrukowaniu w mieszanych liniach i w innym kolorze.
Zazwyczaj ścieżki są prostsze z prostymi i zakrzywionymi liniami 3D, aby utworzyć uformowaną rurkę (celem jest wykonanie rezystora pancernego, jak widać na tej stronie: https://www.ui-therm.com/resistances-blindees/
Dsl, nie mogę otworzyć, ponieważ wykonany z wersji wyższej niż 2016.
Rzeczywiście, jest to wersja z 2020 roku...
Czy mógłbyś zrobić mi oczyszczalnię ścieków i zobaczę, co mogę zrobić?