Pobieranie komórki obliczeniowej z tabeli we właściwości niestandardowej

Witam

Chcę pobrać wartość komórki obliczonej w tabeli z właściwości niestandardowej.

np. "MAWP (MPa)" jest obliczany względem "MAWP (barg)", który jest już właściwością niestandardową.

W rzeczywistości w tym samym dokumencie powinienem być w stanie wyświetlić MAWP w różnych jednostkach (x4).

Stworzyłem formularz do wstawiania wartości w barg i chciałem mieć możliwość wykonania pewnego rodzaju automatycznej konwersji.

capture.jpg

Jeśli chodzi tylko o zrobienie tabeli, myślę, że możliwe jest umieszczenie w niej formuły (takiej jak XL).

Witam

Nie, nie chodzi o to, aby zrobić tabelę, ale notatkę. Chciałbym odzyskać w mojej notatce to, co obliczyłem w komórce tabeli.

Mówiąc dokładniej, warsztat pracuje z tym planem, a my działamy z barkami. Oprócz tego plan ten jest również wykorzystywany do uzyskania zgody zagranicznych władz na wydawane przez nas urządzenia, które (władze) współpracują z jednostkami innymi niż barg.

Witam

Jak mówi Stefbeno:

To, co nazywasz "nutą", jest obrazem, który widzimy na twoim obrazie?

Jeśli tak, to po co używać zewnętrznego pliku Excel, skoro można dołączać formuły bezpośrednio w SolidWorks? (np. poprzez utworzenie zmiennej w równaniach)

Można na przykład utworzyć relację dla MAWP (MPa) typu => "MAWP (MPa) = "X" x "MAWP (barg)

Witam

Źle się zrozumieliśmy, przepraszam. Stworzyłem w solidworks "Tabelę ogólną" (jest to obraz, który podlinkowałem), w którym pobieram wartość mojej właściwości niestandardowej w "barg", a następnie dzięki formule wykonuję moje konwersje w sąsiednich komórkach, wszystko to nadal w solidworks (2013 dla informacji).

Chciałbym pobrać w notatce (załączonym ujęciu) wartość, którą właśnie obliczyłem.

capture.jpg
1 polubienie

Ahhh tak rzeczywiście źle zrozumiałem :)

Stefbeno zadał wczoraj podobne pytanie: 

http://www.lynkoa.com/forum/cao/mecano-soude-annotation

Może ci to pomoże

2 polubienia

Może nie jest to takie proste, po prostu próbowałem i kiedy klikam pole tabeli, aby skojarzyć je z oceną, przestaje edytować ocenę (na przykład gdy klikniesz, aby zatwierdzić ocenę).

Na razie być może rzeczywiście będziesz musiał przejść przez zmienne obliczone w panelu "równania" w pokoju, ale stracisz połączenie z tabelą.

1 polubienie

Tak więc, zgodnie z testami, które właśnie przeprowadziłem i jeśli poniższe informacje są poprawne:

wieloletni program badawczy (MPa); MAWP (Barg) itp. są właściwościami niestandardowymi

Tak więc podczas tworzenia notatki musisz kliknąć zakładkę "Format tekstu", a następnie "Link do właściwości"

Następnie "Model w widoku określonym w Właściwościach arkusza" -> Kliknij Właściwości pliku 

Wybierz właściwość, a następnie przejdź do menu rozwijanego, aby wybrać właściwość niestandardową:

Link powinien być wykonany w ten sposób

4 polubienia

To żaden problem.

Problem polega na tym, jak przejść z tabeli ogólnej do właściwości osobistych.

Jak utworzyć własność osobistą. który pobiera obliczenia, które wykonałem w tabeli.

1 polubienie

Równanie -> Zmienne

Zmienne -> Niestandardowa rekwizyt

Osobista tablica rekwizytów ->

-> uwaga

4 polubienia

Wydaje mi się, że nie da się utworzyć zmiennej globalnej na rysunku.

A do ukończenia Stefbeno:

Kliknij dwukrotnie w polu tabeli -> Właściwość łącza

Na przykład pole tabeli wyraźnie wskazuje właściwość niestandardową utworzoną przez zmienną. Zmienna, która może być sterowana przez inną zmienną!

[edytuj | edytuj kod] Zmienna musi zostać utworzona w pomieszczeniu

[edytuj | edytuj kod] Dodanie obrazu w celu połączenia tabeli z właściwością:

4 polubienia

Rzeczywiście, muszą być tworzone w pokoju

Ponadto, aby wyjaśnić innym, jak stworzyć tego rodzaju relację za pomocą zmiennych:

conversion.jpg
3 polubienia

Przykro mi, ale nie ma dla mnie żadnego interesu tworzenie tej zmiennej w moim modelu.

Właściwość MAWP w moim przypadku jest ważna tylko dla wyświetlania w MEP.

Mam już 254 zmienne globalne w moim modelu, aby móc sterować wszystkimi dołączonymi do niego częściami.

Cóż, w tym przypadku możesz również stworzyć pusty pokój, uwzględniając te 3 zmienne, ale hej, niekoniecznie jest to bardzo czyste ....

Lub utwórz niestandardowe właściwości na rysunku za pomocą "Plik" -> "Właściwości" i połącz je z tabelą:

tableau_prop_perso.jpg
1 polubienie

[duplikat]

Jak połączyć je z obrazami.

Zgódźmy się w kierunku tabeli w kierunku właściwości.

Chyba że wiesz, jak zintegrować równanie z właściwościami.

Wiem, jak je połączyć, ale czy można je ze sobą zsumować?

To zaoszczędzi mi tworzenia  tej tabeli.