Pobieranie komórki obliczeniowej z tabeli we właściwości niestandardowej

"Zgódźmy się w kierunku tabeli w kierunku nieruchomości".

Więc tam, dla mnie to niemożliwe, musisz gdzieś zadeklarować zmienną, aby móc ją połączyć!

1 polubienie

"Chyba że wiesz, jak zintegrować równanie z właściwościami.

Wiem, jak je połączyć, ale czy można je dodać do siebie?"

Czy mógłbyś wyjaśnić coś więcej?

Oto przykład

capture.jpg
1 polubienie

Masz na myśli "Utwórz równanie z właściwościami niestandardowymi"?

[EDIT] Nie widziałem twojej wiadomości

Więc tak, absolutnie, w moim poprzednim przykładzie:

Mam związek między właściwościami, tutaj "MAWP_barg" / 10 = "MAWP_MPa", wartość 2,17 oblicza się za pomocą tego wzoru

[edytuj | edytuj kod] Tak więc dzięki tej formule wystarczy tylko wysterować wartość "MAWP_barg", aby wartość "MAWP_MPa została zaktualizowana

1 polubienie

Z tą różnicą, że tutaj przechodzisz przez zmienną globalną, czego nie mogę zrobić w odniesieniu do mojego modelu złożenia. Muszę pozostać na szczeblu posła do Parlamentu Europejskiego.

2 polubienia

No właśnie, wszystko pomieszałem...

Więc dla mnie, jeśli nie chcesz dodawać zmiennych w swoim pokoju, poza integracją zmiennych globalnych w pustym pokoju... Suszę

1 polubienie

Robię badania, aby przejść przez makro. To zabawny problem  :-)

A my chcemy aby Twoje makro w pliku z tym pytaniem pomogło tym którzy mają takie same pytania jak Ty :)

1 polubienie

Próbowałem podążać za nimi, ale nie rozumiem, co stoi na przeszkodzie, aby uwzględnić je w Zgromadzeniu, a jedynie wyświetlić je w ?!??   Musiałem gdzieś przegapić jakiś odcinek...

1 polubienie

@opiep27 "Przykro mi, ale nie mam żadnego interesu w tworzeniu tej zmiennej w moim modelu.

Właściwość MAWP w moim przypadku jest ważna tylko dla wyświetlania w MEP.

Mam już 254 zmienne globalne w moim modelu, aby móc sterować wszystkimi dołączonymi do niego częściami."

1 polubienie

@opiep27 i "Z wyjątkiem tego, że tutaj przechodzisz przez zmienną globalną, czego nie mogę zrobić w odniesieniu do mojego modelu zespołu. Muszę pozostać na szczeblu posła do Parlamentu Europejskiego".

1 polubienie

Nie wiedziałem, że liczba zmiennych jest ograniczona.

Jeśli chodzi o zainteresowanie utworzeniem go w szablonie: może go nie być, chyba że wyświetli go później w posłowi....

1 polubienie

Nie ma ograniczeń co do ilości zmiennych, po prostu nie chce tworzyć więcej (przyznaję, że zdecydowałbym się na stworzenie jakichś, ale nie znam się na tych problemach :) wystarczająco dużo)

2 polubienia

Cze wszystkim

Przede wszystkim dziękuję za zwrócenie uwagi na mój problem.

Aby Cię oświecić, kopiuję zrzut ekranu mojego modelu.

Firma, w której pracuję, produkuje wymienniki ciepła o dużej wydajności. W tej chwili używamy Autocada do tworzenia planów, ale mamy silną dynamikę, aby przejść do 3D. W związku z tym prowadzę projekt mający na celu stworzenie modelu parametrycznego dla kategorii naszych węzłów.

Klient tego projektu (projektanci) musi już wypełnić bardzo dużą ilość danych w części montażowej, które każę im wypełnić za pomocą arkusza Excel, który jest następnie zapisywany w zespole. Ten arkusz jest tymczasowy, aby dać działowi IT czas na stworzenie pomostu między naszymi narzędziami obliczeniowymi a solidworks. Ostatecznym celem jest to, aby "klient nie musiał wchodzić na montaż i aby pozostał na poziomie MEP.

Mam nadzieję, że częściowo odpowiedziałem na Państwa pytania.

capture.jpg
1 polubienie

O tak, jest jaśniej :)!

Jeśli więc nie, być może możliwe jest użycie formularzy właściwości niestandardowych, które są dostępne z rysunkami. Pozwoli Ci to na posiadanie przyjaznego dla użytkownika interfejsu dla Twoich klientów.

Z drugiej strony, wydaje mi się po raz kolejny, że wzory matematyczne między niestandardowymi właściwościami są niemożliwe.

1 polubienie

Więc powiedziałeś wcześniej:

"Stworzyłem w solidworks "Tabelę ogólną" (to jest obraz, który podlinkowałem), w której pobieram wartość mojej właściwości niestandardowej w "barg", a następnie dzięki formule dokonuję konwersji w sąsiednich komórkach, wszystko to nadal w solidworks (2013 dla informacji)."

Klient tego projektu (projektanci) jest więc tym, który wprowadza dane do zespołu.

Przez kogo jest wypełniana wartość MAWP (barg)?

Odbiorca końcowy musi, o ile dobrze zrozumiałem, mieć dostęp do planu tylko z danymi z wieloletniego programu prac

A LUT jest obecnie ręczny?

Umożliwiłem już stworzenie formularza, aby móc łatwo modyfikować plan (Capture).

W tej chwili to projektant informuje o tym na poziomie europosła.

Na chwilę obecną doszedłem do punktu, w którym projektant nie musi wchodzić do zespołu, aby wprowadzić dane, co najgorszy, aby ukryć opcję (na przykład tabliczkę firmową). Wszystko dzieje się z MEP i formularza Excela dla danych (2. przechwytywanie).

capture.jpg
1 polubienie