Witam
Czy uważasz, że możliwe jest odzyskanie liczby rysunków archiwizowanych dziennie na pdm? albo za pomocą zapytania SQL, albo za pomocą mapy wyszukiwania?
Witam
Czy uważasz, że możliwe jest odzyskanie liczby rysunków archiwizowanych dziennie na pdm? albo za pomocą zapytania SQL, albo za pomocą mapy wyszukiwania?
Witam
Powinno to być możliwe poprzez wyszukiwanie po rozszerzeniu pliku (.slddrw) oraz po wersjach utworzonych tylko na dzisiejszą datę (zakładka "Dane wersji" w wyszukiwarce).
Pozdrowienia
D.Roger udzielił chyba najprostszej odpowiedzi.
Z drugiej strony będzie mieszać archiwizację i tworzenie, a ponieważ plik może być archiwizowany wiele razy, niekoniecznie jest to bardzo istotne jako wskaźnik. Po prostu dowiesz się, że rysunki X zostały dziś zarchiwizowane.
Nie jest to też zbyt praktyczne, jeśli musisz to robić codziennie, ponieważ a priori musisz za każdym razem wypełniać 2 daty.
Tak, oczywiście, ale jesteśmy w projekcie, aby wiedzieć, ile modyfikacji i kreacji wykonujemy dziennie,
Ponieważ w naszej firmie mamy niestandardowe karty wyszukiwania, nie udało mi się wybrać tylko stanu pliku danych wersji w narzędziu wyszukiwania, nie mogę go znaleźć
Witam @Haderack
Jeśli masz narzędzia MyPDMTools, może poszukaj za pomocą "PDMReport"
lub za pomocą "DataRecovery" poprzez filtrowanie według zmiennych odpowiadających dacie modyfikacji lub utworzenia.
Redagować:
Po zastanowieniu się, jeśli masz do czynienia tylko z podstawowymi narzędziami EPDM.
Możesz stworzyć dedykowaną kartę wyszukiwania z "kolumnami" zawierającymi zmienne, które będziesz musiał posortować (stan, data modyfikacji, data wzbogacenia...), gdy będzie gotowa, uruchamiasz wyszukiwanie na całej (lub części) skrzyni i eksportujesz wynik do "Excela", Stamtąd możesz znacznie łatwiej analizować dane.
Witam, więc nie mam narzędzia MyPDMTools, ale postaram się skontaktować z Visiativ w tej sprawie i spróbuję zrobić mapę wyszukiwania.
Dziękuję wszystkim, zamknę temat