Lub w menu właściwości kliknij wymiar grubości (pojawia się, jeśli najpierw klikniesz funkcję)
Albo nazwiesz ją w polu "epaisseur@Tôlerie 1", jeśli Twoja funkcja nazywa się Sheet Metal 1 (co zwykle ma miejsce), albo nazwą funkcji, która jest w porządku. Na przykład, jeśli chcesz, aby wskazywała grubość blachy 3 dla grubości 3, umieść grubość blachy "epaisseur@Tôlerie 1"
W przeciwnym razie, jeśli masz właściwości inteligentne, masz właściwość, do której odwołuje się "Grubość blachy"
Poza tym rozwiązanie coin37coin działa bardzo dobrze, używałem go przez długi czas, zanim wymieniłem je na rozwiązanie smartproperties.
Z drugiej strony, jeśli masz to nieszczęście, że masz część z arkuszem blachy2, musisz zmienić jej nazwę na arkusz blachy1, aby oznaczała grubość
EDIT: Uważaj na 1. wersję to coin37coin, który bardzo dobrze sprawdza się w przypadku części blaszanych wykonanych od SW2013 lub 14, już nie wiem, ale nie wcześniej.
Można je rozpoznać, ponieważ funkcja konstrukcji blachowej 1 lub 2 jest zawarta w folderze konstrukcji blachowej, a nie w folderze utworzonym przed tą wersją, dlatego właściwość Epaisseur@Tôlerie działa tylko z tym folderem.
W przeciwnym razie należy użyć zmiennej "Grubość", która jest tworzona, gdy tylko część stanie się arkuszem blachy (co daje również dostęp do opcji "Połącz z grubością" w wyciągnięciach!).
Należy utworzyć właściwość "Thickness" o wartości "Thickness".
Na rysunku tworzysz notatkę, która pobiera tę zmienną. (które możesz włożyć do swoich wkładów)
Nie martw się coin37coin Nie wiem dokładnie, na czym polega problem, ale od 2014 roku byliśmy w 2012 roku, mieliśmy problem z odzyskaniem grubości za pomocą jednego z twoich 2 sposobów Nie wiem, który z nich już nie działał na nowej części (z oparciem).
W przeciwnym razie rozwiązanie Benoit.LF działa dobrze, wydawało mi się, że w niektórych przypadkach był to problem, ale bez względu na to, jak bardzo próbowałem, nie mogę znaleźć, który, błąd może zostać poprawiony lub nie mogę go już zidentyfikować
Edycja: Odkryłem, że dzięki podporze osiowej właściwość nawet działała bardzo dobrze, po prostu nie mogłem jej połączyć z promieniem gięcia (błąd solidworks nie mógł połączyć właściwości grubości pod sw2014)