Pobieranie powierzchni arkusza blachy we właściwościach specyficznych dla konfiguracji

Nie wiem, czy możliwe jest wyświetlenie właściwości bryły części w zestawieniu komponentów zespołu.

Myślę, że najprostszym rozwiązaniem byłoby zrobienie notatki, jak pokazano na początku postu i powiązanie tej notatki z niestandardową właściwością, którą możesz pobrać w swojej nomenklaturze.

1 polubienie

Dlatego początkowo starałem się znaleźć tę właściwość we właściwościach mojej części bez konieczności tworzenia nomenklatury.

Czy chcesz powierzchnię całego pomieszczenia, czy tylko z jednej strony? Ponieważ w nieruchomościach jest całkowita powierzchnia pomieszczenia ze wszystkimi otworami. Sprawdziłem ręcznie.

superficie.jpg

Potrzebuję płaskiej powierzchni blachy, aby określić moje zużycie surowców.

Aby pobrać tę wartość bez przechodzenia przez tabelę, istnieją 2 rozwiązania:

- pierwszym jest przejście przez oprogramowanie innej firmy smartproperties (jak wspomniano powyżej), a smartproperties musi zostać uruchomiony i pobiera wartość od Ciebie po uruchomieniu i tworzy właściwość, którą możesz następnie pobrać w MEP lub nomenklaturze...

Zobacz załączony obraz

- Drugi to przejście przez makra i rozwój, ale do tego nie mogłem ci pomóc.

smartproperties.png

Jeśli masz smartproperties, musisz zrobić jak @ sbadenis  lub utworzyć notatkę w pokoju i ręcznie przenieść wynik do niestandardowej właściwości, którą możesz znaleźć w swoich zestawieniach materiałów. To wielka szkoda, że nie można połączyć niestandardowej właściwości z oceną, gdy możliwe jest coś przeciwnego!!

Dzięki oprogramowaniu Smart Properties wartość będzie obliczana za każdym razem, gdy oprogramowanie zostanie uruchomione lub połączenie zostanie wykonane raz, a wartość zostanie automatycznie zaktualizowana?

Nie, niestety, smartproperties muszą zostać zaktualizowane. Właściwość jest zapisywana w momencie uruchomienia smartproperties.

Tak więc, aby mieć aktualne prędkości przed uruchomieniem firmy (długość i szerokość blachy), używam integracji, która uruchamia inteligentne właściwości na każdej części arkusza blachy zawartej w zespole lub katalogu.

Bolesne, ale na razie nie wydaje się lepsze.